ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: OMEN, Valor, Serpent Lord, Stygian Oath @Eightball, Θεσσαλονίκη (13/05/2017)

 Όταν πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο το λάιβ των ΟΜΕΝ στη Θεσσαλονίκη, με 3 support, η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα αρκετά γιατί θεώρησα ότι τόσα πολλά support groups θα έκοβαν χρόνο από τους headliners OMEN, που ήθελα τόσο πολύ να ακούσω αφού δεν είχα πάει στο πρώτο λάιβ τους στην Ελλάδα, πριν αρκετά χρόνια. Ευτυχώς τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά, προς το καλύτερο, το λάιβ εξελίχτηκε σε ένα πολύ καλό HEAVY METAL FESTIVAL, όπου τα 4 συγκροτήματα τα έδωσαν όλα, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και το ένα συμπλήρωνε το άλλο σε ήχο, δύναμη, ενέργεια και ποιότητα.

Πρώτοι ξεκίνησαν οι Θεσσαλονικείς STYGIAN OATH (Akis Chrisilis - Vocals Haris Vavalidis - Guitars Panos Tsartsalis - Bass Apostolos Tzotzis – Drums) ένα καθαρό old time HEAVY METAL group με πολύ καλό τραγουδιστή που έπιανε άνετα χαμηλές και ψηλές νότες στα αρκετά τεχνικά και απαιτητικά τραγούδια του συγκροτήματος. Και το υπόλοιπο συγκρότημα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στα 35 λεπτά που έπαιξε μπροστά σε λίγο κόσμο, κάτι που πρέπει να αλλάξει στα λάιβ, αυτή η λάθος νοοτροπία να πηγαίνει ο πολύς κόσμος αργά για να ακούσει μόνο τους εκάστοτε headliners. Στο συγκρότημα θα ήθελα να πω να πειραματιστούν περισσότερο, και μουσικά και φωνητικά γιατί και ταλέντο και έμπνευση και ενέργεια έχουν αν κρίνω από τα δικά τους τραγούδια που έπαιξαν από το πρώτο τους EP.

 

STYGIAN OATH Setlist:

Destiny calls

Roadkill

Malediction

Stygian Oath

Soldiers of hell – Running Wild

Mask becomes face

Firebreed

You’ve got another thing comin’ – Judas Priest

 Με σχεδόν μηδαμινή καθυστέρηση, συνεχίστηκε το λάιβ, με τους επίσης Θεσσαλονικείς SERPENT LORD (George Savvage - Guitar/Vocals Giorgos Terzitanos - Lead Guitar/Back Vocals Konstantinos Sotirelis - Bass/ Back Vocals). Στα ντραμς τους βοήθησε κι έπαιξε μαζί τους στο λάιβ ο Κώστας Παπαγεωργίου. Νέο συγκρότημα και αυτοί, καθαρό HEAVY METAL με αρκετές doom αναφορές και mid-tempo κυρίως τραγούδια. Σε αυτό το συγκρότημα θα πρέπει να μνημονεύσω τον lead guitarist που έδειξε ότι δουλεύει αρκετά επάνω στην κιθάρα, δεν μένει στάσιμος, και έχει πολύ και καλό μέλλον μπροστά του αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά με ταπεινότητα και θέληση για όλο και καλύτερο αποτέλεσμα. Μου άρεσε το attitude και το στυλ του ρυθμικού κιθαρίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος που έκανε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί εξίσου καλά και στα 2 του καθήκοντα, ως κιθαρίστα και τραγουδιστή, αλλά η γνώμη μου είναι ότι αν θέλει να αποδώσει στο μάξιμουμ θα πρέπει να διαλέξει : ή κιθαρίστας ή τραγουδιστής και να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στο ένα από τα 2 γιατί το να κάνεις και τα 2 είναι επίπονο, κουραστικό και πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Την ημερομηνία του λάιβ κυκλοφόρησαν το πρώτο τους promo CD (το οποίο το είχαν βγάλει σε 50 κομάτια, τα οποία και εξαντλήθηκαν!!!) από το οποίο και έπαιξαν τα περισσότερα κομάτια μαζί με 2 διασκευές, για περίπου 40-45 λεπτά. Ο κόσμος φαίνεται να τους αποδέχεται και να τους αγαπά αλλά αυτό θα πρέπει να ξέρουν ότι τους γεμίζει και περισσότερες ευθύνες για να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς ακόμη περισσότερο. Σημαντικό είναι επίσης ότι σιγά σιγά ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται στο EIGHTBAL.

SERPENT LORD Setlist:

Intro

Blood offering

In solitude – To her darkness (cover)

The Lesser key

Evvuio Oitovo Iman

Candlemass medley (Bewitched/Solitude cover)

Existential Krisis

Sacrilegium

Nephilim

 

Αυτά ήταν τα 2 συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη που στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στα πολύ στενά χρονικά όρια που είχαν ως support groups και παρέδωσαν τη σκηνή στους Αθηναίους epic (κι αρκετά μελωδικούς) metallers, τους VALOR (vocals : Vaggelis Krouskas bass : Chris Remoundos guitars : Spyros Soldatos quitars : Vasilis Kourkoutas keyboards : Thanasis Lois drums: Andritsos Thodoris). Ένα 6μελες συγκρότημα που μετρά 15 χρόνια ζωής, ποιοτικότατοι, επαγγελματίες, δεμένοι και με αρκετά μελωδικά περάσματα και με πειραματισμούς στη μουσική τους.θα ήθελα πολύ να τους ακούσω και ακουστικά, όπως το έχουν κάνει στην Αθήνα, στο παρελθόν και μάγεψαν όλο το κοινό. Βασισμένοι κι αυτοί όπως και τα προηγούμενα συγκροτήματα στο παλιό καλό 80s HEAVY METAL ήχο, έδεναν αρμονικά με ό,τι είχαμε ακούσει ως εκείνη την ώρα και πήγαιναν ένα κλικ παραπέρα την ποιότητα και την ένταση. Έπαιξαν στο 45-50 λεπτο που τους αναλογούσε δικά τους τραγούδια, όλα διαμάντια, το ένα καλύτερο από το άλλο, και ευτυχώς γι αυτούς υπήρχε κόσμος να τους ακούσει και να τους γνωρίσει καθώς ο κόσμος γινόταν όλο και περισσότερος. Και πρέπει να το τονίσω αυτό, ότι στο συγκεκριμένο λάιβ σε αντίθεση με άλλα, ο κόσμος δε σνόμπαρε τα support groups, αλλά ήταν αρκετοί αυτοί που ήρθαν από νωρίς, είδαν και άκουσαν 3 πολύ αξιόλογες καθαρόαιμες HEAVY METAL μπάντες που ταίριαζαν ηχητικά μεταξύ τους και η μια συμπλήρωνε την άλλη και τους χειροκρότησε όλους θερμά, επιβραβεύοντάς τους για την προσπάθεια και την ενέργεια τους.

VALOR - Setlist:

Uprising

Arrogant fall

Flying away

Choices

Into the night

Dark are the eyes of the night

The answer’s yonder

The crown of evermore

On the final day

No angel’s face

 

Η ώρα που περιμέναμε έφτασε και οι ΟΜΕΝ - Kenny Powell (guitars) Roger Sisson (bass) Kevin Goocher (vocals) Reece Stanley (drums) που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μέσα στο EIGHTBALL και παρακολούθησαν και τα 3 support groups, ήταν στη σκηνή. Οι γερόλυκοι που υπάρχουν και δισκογραφούν από το 1983, μπορούν να περιγραφούν με λέξεις όπως: ΕΚΡΗΞΗ, ΗΦΑΙΣΤΙΟ, ΛΑΒΑ, ΚΟΛΑΣΗ, ΕΝΤΑΣΗ… Στην μιάμιση περίπου ώρα που έπαιξαν κάλυψαν όλη τη δισκογραφία τους, με όλα τα γνωστά τους τραγούδια που ξεσήκωσαν το EIGHTBALL. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί αυτό που έγινε. Ένα ολόκληρο κλαμπ γεμάτο από θεότρελους και θεότρελες 30άρηδες και 30άρες, 40άρηδες και 40άρες, να πάλλεται για μιάμιση ώρα ακατάπαυστα στους καταιγιστικούς, επιθετικούς, γρήγορους, ισοπεδωτικούς, άγριους, αλλά με αρκετά μελωδικά περάσματα, ρυθμούς των ΟΜΕΝ, ένα συγκρότημα αγέραστο που αντέχει στο χρόνο, κινητικότατο στη σκηνή, τίμιο και ειλικρινές σε αυτόν τον σκληρό, γρήγορο, τραχύ, επιθετικό και ενίοτε μελωδικό HEAVY METAL ήχο που υπηρετεί πιστά από το 1983, με τον κιθαρίστα γυμνό από τη μέση και πάνω να οργώνει τη σκηνή, τον τραγουδιστή να ξεσηκώνει το κοινό ως ιδανικός performer, διατηρώντας τη φωνή του σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, και ένα σταθερότατο βαρύ, καταιγιστικό και ασήκωτο rhythm section που καθήλωνε με κάθε μποτιά στα τύμπανα και κάθε νότα στο μπάσο.

 

OMEN - Setlist

Death rider

Last rites

Axeman

Up from the deep

Ruby eyes

Hammer damage

Dragons breath

Warning of danger

Hell’s gates

Termination

Teeth of the Hydra

ENCORE: Battle cry

Die by the blade

Μακάρι να έπαιζαν περισσότερο, αλλά αυτό δε γίνεται με 3 support groups. Ήμουν και είμαι κάθετα αντίθετος με το να υπάρχουν πολλά support group σε ένα λάιβ γιατί έτσι μειώνεται δραστικά ο χρόνος του headliner. Ένα πολύ καλό support group που να παίξει και περισσότερο και να δείξει και πιο πολλά πράγματα αρκεί. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος που ήταν εκεί περίμενε να παίξουν οι ΟΜΕΝ πάνω από 2 ώρες με τόσο πλούσια δισκογραφία που έχουν. Ας είναι όμως…. Μας άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, με την απλότητα και την ταπεινότητά σους, μια μπάντα που αγαπά πραγματικά την Ελλάδα και τους Έλληνες χεβιμεταλλάδες. Ο κόσμος που τους τίμησε με την παρουσία του ήταν αρκετός, πιστός, εκδηλωτικός και συνειδητοποιημένος σε αυτό τον ήχο και διασκεδάσαμε όλοι με την ψυχή μας. Πολύ καλό, πλήρες και σε καλές τιμές και ποικιλία το merchandise όλων των συγκροτημάτων. Άριστα για μια ακόμη φορά, τόσο στον ήχο όσο και στο service του EIGHTBALL, o Bαγγέλας την ξέρει τη δουλειά του και την κάνει τέλεια, ακόμα και όταν στη σκηνή είναι το συγκρότημα και εκεί ανεβαίνουν κάποιοι οπαδοί ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του συγκροτήματος με πολύ σωστό, ευγενικό και ανθρώπινο τρόπο και πρόσωπο, έχουν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης, ακόμα και όταν βγαίνει και καμιά πρίζα από την κιθάρα, διατηρούν πάντα την ψυχραιμία τους. Εύγε παιδιά!!!

 

Για το Rock Οverdose,

Ανταπόκριση: Γιάννης Νοrth

Φωτογραφίες: Γιάννης Αντωνίου

   

   

Comments