Ανταπόκριση: DIRKSCHNEIDER (U.D.O., Accept), Anvil, Palace @ Piraeus Academy 117, Αθήνα (19.03.2016)

Το γεγονός ό,τι ο Udo θα εμφανιζόταν 11 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας  για να τραγουδίσει ACCEPT, ήταν από μόνο του άκρως δελεαστικό, ειδικά για το νεαρότερο metal κοινό που δεν είχε την τύχη να ζήσει τις πλέον ιστορικές εποχές των ACCEPT με Udo, αλλά και των παλαιοτέρων που έχουν αναμνήσεις από τις ένδοξες εκείνες δεκαετίες! Επιπλέον,η προσθήκη των Καναδών Anvil στο line up αλλά και των έταιρων Γερμανών Palace ήρθε για να βεβαιώσει πως πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη συναυλία που κανείς λάτρης του καθαρόαιμου old school metal δεν έπρεπε να χάσει! Φορέσαμε λοιπόν τα ... στρατιωτικά μας και φύγαμε για μιά ακόμη metal μάχη!

Με το πρόγραμμα της συναυλίας να τηρείται κατά γράμμα, λίγο μετά τις 19:00 στη σκηνή του Pireaus 117 Academy ανέβηκαν οι Palace. Κρίμα που ο συνωστισμός στην είσοδο δεν επέτρεψε σε αρκετούς από εμάς να παρακολουθήσουμε από την αρχή το set τους, όσοι όμως προλάβαμε - έστω και λίγο, είδαμε μια καθαρόαιμη γερμανική μπάντα να παίζει αγνό τευτονικό metal - ό,τι πρέπει για ζέσταμα! Για όσους ερχόμασταν σε επαφή με τους Palace για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε πως η μουσική τους στηρίζεται στο τρίπτυχο "Μάχη, Δόξα και Επανάσταση" κάπως έτσι έκλεισε το set τους με το Desert Revolution από τον τελευταίο δίσκο τους "The 7th Steel" και όσοι κακώς τους αγνοούσαμε σίγουρα τους βάλαμε στο playlist μας.

palace 2Palace 3palace palace1

Ο χώρος είχε σχεδόν γεμίσει και γύρω στις 20:00 σκυτάλη παίρνουν οι Καναδοί thrashers ANVIL! Τρομερά αδικημένοι ως μπάντα, αλλά παρόλα αυτά ασυμβίβαστοι με την τέχνη τους, με φρέσκο δίσκο στις αποσκευές τους μας παρουσίασαν το γεμάτο ενέργεια και thrasοκαφρίλα set τους χρησιμοποιώντας μέχρι και ... δονητή! Δεν είναι τυχαίο που οι Anvil έχουν επηρρεάσει μουσικά τεράστια μεγαθήρια όπως οι METALLICA, άλλωστε ο Καναδάς έχει να επιδείξει αρκετές τεράστιες μπάντες όπως οι Annihilator, RUSH, Voivod κ.ά... Αποκορύφωμα το "Metal on Metal" στο τέλος, ενώ αφιέρωσαν και το τραγούδι "Free As The Wind" στον LEMMY τον "μεγάλο αδερφό" του όπως τον αποκάλεσε ο αεικίνητος και πολύ επικοινωνιακός με τον κόσμο Steve "Lips" Kudlow !

anvil 1anvil 2anvil 3anvil 4anvil 5anvil 6anvil

Ακριβώς στις 21:30 ο τεράστιος ... κοντός "γέμισε" τη σκηνή με την επιβλητική του παρουσία! Αναμφισβήτητα όσο μπόϊ του λείπει τόσο περισσότερη και αληθινή ... metal heart του περισεύει! Όλοι σχεδον οι κλασικοί ύμνοι των ACCEPT ερμηνεύτηκαν ζωντανά από την original φωνή τους, "Midnight Mover", “Princess Of The Dawn”, “Restless And Wild”, “Breaker”, “Metal Heart”, "Losers And Winners", "Fast Αs Α Shark", "Balls To The Wall"  και τόσα άλλα ... σε ένα χορταστικότατο 2ωρο set, με πολύ καλή απόδοση τόσο από τον Στρατηγό όσο και από την μπάντα που τον συνόδευε, η οποία εκτέλεσε εξαιρετικά τα κομμάτια, αποδεικνύοντας πως στο πλευρό του Στρατηγού χωράνε μόνο αυθεντικοί στρατιώτες που υπηρετούν όπως ο ίδιος με ειλικρίνεια και σεβασμό την τέχνη τους. Στην τελική, αυτό μένει, η ποιότητα μιας τέχνης κρίνεται εκ του αποτελέσματος και από την αντοχή της στο χρόνο... Το ανεξίτηλο στίγμα του Στρατηγού έχει επηρρεάσει γενιές και γενιές δημιουργώντας μουσική κόντρα στο χρόνο, γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία!

Κάθε metalας που σέβεται τον εαυτό του και τη μουσική που λατρεύει πιστεύω ικανοποιήθηκε και με το παραπάνω από τη χθεσινή ανεπανάληπτη βραδυά και σίγουρα υπάρχει ανάγκη να τον ξαναακούσουμε γιατί όχι με την δική του εξαιρετική δισκογραφία! Μας ισοπέδωσε και είμαι σίγουρη πως οι μεγαλύτερης ηλικίας παρόντες (που ήταν η πλειοψηφία) ... ακόμα μαζεύουν τα κόκκαλά τους!
Ίσως η επιστροφή του UDO στις ... ρίζες του να ήταν όνειρο ακόμη και για τον ίδιο, όμως σίγουρα το όφειλε τόσο στον εαυτό του όσο και στους οπαδούς του, και θεωρώ πως η ανταμοιβή ήταν αμοιβαία από όλες τις απόψεις, δεν είναι τυχαία άλλωστε τα sold out της εν λόγω περιοδείας. Μπορεί ένας τεράστιος κύκλος να έκλεισε για τον Udo - σίγουρα άνοιξε όμως κάτι άλλο ... η όρεξή μας για περισσότερες metal hearts! Ο Στρατηγός μόλις έστειλε το δικό του μήνυμα ... He did it HIS way!

Για κλείσιμο θα απαντήσω στην ερώτηση που μου έκανε κάποιος φεύγοντας...

- UDO ή ACCEPT; - Μα ο Udo ΕΙΝΑΙ οι Accept!

Φωτογραφίες Γιάννης Λιβανός (John Metalman Photography)

udo1 udo2udo3    udo 7udo 5udo 6

Comments