Ανταπόκριση: MOTORAMA @Gagarin205, Αθήνα (7/12/21)

De Ambassade - «Cold Sweat»

Έχοντας ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους (Duistre Kamers,2019) αυτό το μυστηριώδες τριμελές Electronica σχήμα από την Ολλανδία κατάφερε να φτάσει στη χώρα μας ως solo artist, επειδή κόλλησε covid19 το ένα μέλος δυστυχώς. Παρόλα αυτά, μέσω των Synths της μουσικής της καλλιτέχνιδος, στα πρώτα 20 λεπτά, ακούσαμε απόμακρους, ψυχρούς σαν το κλίμα της γενέτειρας χώρας τους, ατμοσφαιρικούς, ηλεκτρονικούς ήχους, όπου σε συνδυασμό με τα «κούφια» φωνητικά και το απόκοσμο συνεχές μπλε φωτισμό των λέιζερ, δημιουργήθηκε ένας ρυθμός νεορομαντισμού, που μίλησε απευθείας στην ψυχή μας για την χαμένη αγάπη.

 

 

Στη μέση του σετ, αφού ανέβηκε το tempo, με λίγες δόσεις από breakbeat και ambient πινελιές καταλήξαμε σε ένα ωριαίο ταξίδι, όπου αφού μεταφερθήκαμε σε εξωπραγματικούς κόσμους, μέσω των ηχοχρωμάτων της διαστημικής της παλέτας, επανήλθαμε πίσω σώοι και αβλαβείς στον πλανήτη Γη, μέσω του μινιμαλιστικού της techno ηχοτροπίου. Όλο αυτό μας άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη για τους Motorama

 

 

Motorama - «wearemotorama.com»

Η ώρα 22:25, τα φώτα ανάβουν και η αποκορύφωση της αγωνίας φτάνει στο τέλος της από την στιγμή που οι Ρώσοι Motorama βγαίνουν στη σκηνή του «συμπατριώτη» ( λόγω ονόματος ) τους Gagarin εξαπολύοντας τις πρώτες post-punk νότες τους. Δυστυχώς και πάλι, (το είχε λίγο η μέρα φαίνεται) στα πρώτα 2-3 κομμάτια ο ενθουσιασμός μας προσγειώθηκε κάπως ανώμαλα. Αυτό συνέβη διότι η τετραμελής μπάντα από το Rostov-on-Don της Ρωσίας, που δισκογραφεί από το 2010 και έχοντας έξι άλμπουμ μέχρι στιγμής, παίζοντας ένα μουσικό κράμα που συνδυάζει post-punk, ποπ μελωδίες αλλά και στοιχεία από την ανεξάρτητη χορευτική σκηνή, με επιρροές κυρίως από Joy Division, The Smiths και Lou Reed αντιμετώπισε κάποιες τεχνικές δυσκολίες με αποτέλεσμα κάποιες ολιγόλεπτες διακοπές της συναυλίας.

 

 

Παρά τις αντιξοότητες , κόσμος και μπάντα δεν πτοήθηκε και το show συνεχίστηκε κανονικά. Αλώστε αυτή είναι και η «άγρια ομορφιά» των live. Ειδικά, με νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους, το «Before The Road» - και μάλιστα κάτω από την δική τους δισκογραφική στέγη - τους Motorama δεν τους κράταγε κανείς! Όπως και αποδείχτηκε στο τέλος, αφού πεισματικά η μπάντα ασταμάτητα ξεδιπλωνόταν σταδιακά ώσπου να καταλήξουν σε ένα καταιγιστικό ορμητικό μουσικό χείμαρρο πλημμυρισμένο από συναισθήματα.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, αφού αντιμετωπίστηκαν τα τεχνικά προβλήματα οι Motorama επανήλθαν δριμύτεροι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με up tempo ρυθμούς, προσφέροντας μας ένα άκρως χορταστικό 90 λεπτο σετ, τα οποίο περιλάμβανε ολόκληρη τη νέα δουλειά τους καθώς και τις πιο σημαντικές στιγμές του από όλη την μουσική τους πορεία. Βιώσαμε ένα επιτυχημένο live από άποψη απόδοσης του συγκροτήματος, αφού ήταν πολύ καλοί, αλλά και από άποψη προέλευσης κόσμου ,αφού συγκεντρωθήκαν περίπου 600 ατομα - ηλικίας κυρίως 18-25 ετών.

 

 

Άλλοι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της συναυλίας και αξίζει να σημειωθούν, ήταν σαφώς η άψογη διοργάνωση των συντελεστών του Plisken fest όσον αφορά τα διαδικαστικά (χώρος, τήρηση χρονοδιαγράμματος, εισιτήρια, τήρηση κανόνων ασφαλείας κατά του covid19) καθώς και το απεριόριστο coolness του αθηναϊκού κοινού. Για μια ακόμα φορά αποδείξαμε πόση παιδεία έχουμε ως κοινό αφού κατά την διάρκεια των τεχνικών προβλημάτων των Motorama δεν ακούστηκαν γκρίνιες και δυσαρέσκεια. Αντιθέτως το κοινό φώναζε και ενθάρρυνε την μπάντα να παίξει σαν να μη συνέβη τίποτα. Εν τέλει, για μία ακόμα φορά, βιώσαμε ένα ευχάριστο live με χορευτικές μουσικές κατάλληλες για να πάρει κάποιος το ταίρι του και να πάει να περάσει καλά!

Setlist
1. The Tower
2. Pole Star
3. Azure Height
4. I See You
5. Today & Everyday
6. Wind in Her Hair
7. Voyage
8. Sailor's Song
9. Rose in the Vase
10. You & the Others
11. No More Time
12. This Night
13. Up
14. Alps
15. Lottery
16. To the South
17. Little Mystery
18. Heavy Wave
19. Ghost
Encore:
20. Empty Bed
21. One Moment

 

 

Για το Rock Overdose
Νίκος Μαθιόπουλος

Φωτογραφίες: Alekos Kat. (https://www.instagram.com/alexandros_kat/)

 

Comments