Ανταπόκριση: SARISSA, Neperia @ Rock Bass, Ιωάννινα (24/3/2016)

Σαν ταγμένος οπαδός της metal, με το που είδα την ανακοίνωση για την συναυλία των Sarissa στο Rock Bass, φυσικά καταχάρηκα και άρχισα να ανυπομονώ για την μέρα του live, εφόσον μιλάμε για μια κλασσική και «αρχαία» ελληνική heavy metal μπάντα που σπάνια θα βρεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ζωντανά, ειδικά σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα. Επίσης, με δελέασε η ένταξη των Neperia ως η support μπάντα της βραδιάς, καθώς πρόκειται για μια αγαπημένη Γιαννιώτικη μπάντα, που έχουμε ξανασυναντήσει αρκετές φορές στο παρελθόν και ποτέ δεν μας απογοήτευσαν. Έφτασε λοιπόν η μέρα της συναυλίας και μπήκα στο Rock Bass. Αντίκρισα λίγο κόσμο (μιας και ήταν ακόμη νωρίς) αλλά το αλκοόλ είχε αρχίσει ήδη να ρέει άφθονο και στα ηχεία ακουγόταν Metal στην διαπασών.

neperia 1

Λίγη ώρα μετά, ένας σχετικά ικανοποιητικός αριθμός ατόμων εμφανίστηκε στο Rock Bass, και περίπου στις 21:50, οι Neperia plugάρουν τις κιθάρες τους και ξεκινούν. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Neperia είναι μία female fronted μπάντα που συνδυάζει συμφωνικό metal τύπου Epica/Nightwish, με riffs και τύμπανα που παραπέμπουν σε death metal ήχους, αλλά και περιστασιακά growls. Το set τους περιλάμβανε καινούργια κομμάτια από τον επερχόμενο full length δίσκο τους, όπως το «Doctrine of the Wicked» αλλά και παλαιότερα κομμάτια τους όπως το «Shadows Surround Me» και το προσωπικά αγαπημένο μου «Shattered Light». Επίσης, η μπάντα έπαιξε μία πολύ καλή διασκευή του «Energize Me» από After Forever. Δυνατή εμφάνιση από Neperia, τους ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε τον πρώτο τους δίσκο.

 

SETLIST

Neperia

1.Drawing New Worlds
2.Doctrine Of The Wicked
3.Anthem Of Liberty
4.Shadows Surround Me
5.Energize Me (After Forever Cover)
6.Fragile Madness
7.Sorrowful Cries
8.Corners
9.Shattered Light

neperia 3 neperia 2

Περίπου ένα 25λεπτο αργότερα, οι Sarissa ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το set τους μπροστά σε ένα σχετικά μικρό κοινό, αλλά γεμάτο ενέργεια και όρεξη για κλασσικό Heavy Metal. Μετά από κάποιες διορθώσεις στο θέμα του ήχου, η μπάντα ξεκινά με το κλασσικό κομμάτι «War for Peace» που κυκλοφόρησε στο πρώτο τους demo το 87’. Συνεχίζοντας, ακούσαμε ένα συνδυασμό από ολοκαίνουρια και φρέσκα κομμάτια από τον νέο δίσκο όπως το «Daughter of the Night», το «Now or Never», την όμορφη Power Metal μπαλάντα «I’m Coming Home» αλλά και παλαιότερα τραγούδια όπως το «Marathon» και το «Immortal Souls». Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τον μικρό αριθμό ατόμων που εμφανίστηκαν στο live, τα κεφάλια δεν σταματούσαν το headbanging και πολλές φορές είδαμε και την δημιουργία μικρών moshpit, ειδικότερα κατά την διάρκεια των πιο γρήγορων κομματιών σαν το «No Man’s Land». Μετά από περίπου μιάμιση ώρα, η μπάντα τελειώνει το set της με το δυνατό «Macedonian Army». Ευχαριστούμε τους Sarissa για μια Heavy εμφάνιση στην πόλη μας και περιμένουμε να τους ξαναδούμε σύντομα!

 

SETLIST

Sarissa
1.War for Peace
2.Never Say No
3.Marathon
4.Survival
5.Death Dance
6.Electric Axes
7.Into the Night
8.Fallen
9.I'm Coming Home
10.Daughter of the Night (Nemesis)
11.Sacrifice
12.Now or Never
13.Immortal Souls
14.No Man's Land
15.Turn the Power Up

sarissa 1 sarissa 2

Για το Rock Overdose,

Λευτέρης Γκίκας

Φωτογραφίες: Γιώργος Σφήκας

Comments