ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ (MIKE) ΠΟΥΓΟΥΝΑΣ (FLOWERS OF ROMANCE – NEXUS – NEW ZERO GOD)

 

 

 

 

Με τον Μιχάλη Πούγουνα είχαμε γνωριστει πολύ παλιά, στην δεκαετία του ‘80,όταν συναντηθήκαμε να του πάρω συνέντευξη, για το φανζιν ‘’Βρωμιά’’ !

Έκτοτε μας συνδέει μια βαθιά φιλία και αλληλοστήριξη στην κοινή μας αγάπη: την μουσική, το ραδιόφωνο και τα μέσα ενημέρωσης (blogs,faceboock,Internet κτλ)!

Από την πρώτη μας συνάντηση ως τώρα έχουμε ξαναβρεθεί τόσο σε συναυλίες των γκρουπ που έχει φτιάξει, όσο και σε συναυλίες με το δικό μου γκρουπ (ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ) καθώς και σε απο κοινού εμφάνιση (live στο ΥΠΟΓΕΙΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: NZG & ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ),ενώ κρατάμε συνεχή επαφή μέσω Ιντερνετ (faceboock, messenger) και τηλεφωνικά!

Εκτός από την δραστηριότητά του ως μουσικός,είναι και συγραφέας τόσο αρθρων στο διαδίκτυο (MERLIN’S MUSIC BOX, TRIBE4MIAN’S όσο και βιβλίων (ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ κ.α.).

Επίσης εδώ και χρόνια έχει την εκπομπή ‘’THE BLACKOUT RADIO SHOW WITH MIKE POUGOUNAS’’ η οποία μεταδίδεται από διεθνή κανάλια σε όλο τον κόσμο!

Έχει κυκλοφορήσει παρα πολλά αλπουμς με τους FLOWERS OF ROMANCE, NEXUS (στην προσωπική του εταιρεια CYPERDELIA Records), NEW ZERO GOD καθώς και έχει συνεργαστεί και συμετέχει με άλλους καλλιτέχνες, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού!

Παρακάτω παραθέτω το πλήρες βιογραφικό των NEW ZERO GOD,ενώ σε κάποιο μελλοντικό αφιέρωμα θα επεκταθώ σε όλη του την μουσική πορεία ως τώρα !

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ NEW ZERO GOD

Οι NEW ZERO GOD σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006 από τον Mike Πούγουνα και μέλη που έπαιζαν μαζί του, στα συγκροτήματα FLOWERS OF ROMANCE, NEXUS.

 

Μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει ανοίξει τις συναυλίες για τους Αμερικάνους CHRISTIAN DEATH, τους Αγγλους LEGENDARY PINK DOTS και τον θρυλικό Βρετανό μουσικό Andi Sex Gang (των SEX GANG CHILDREN) ενώ συχνά-πυκνά ασχολείται μαζί τους ο διεθνής μουσικός τύπος.

 

Το πρώτο άλμπουμ των NEW ZERO GOD κυκλοφόρησε με τίτλο “Fun Is A Four Letter Word” το 2010 από την Ελληνική εταιρία Puzzlemusik Records.

 

Ακολούθησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Muen από το Los Angeles, και μια ακόμα στο Βρετανικό Dominion, για να ακολουθήσει μια παρουσίαση από το διεθνές μουσικό περιοδικό Terrorizer.

Τον Μάιο του 2011, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μike Πούγουνας, δέχτηκε πρόσκληση να πάρει μέρος με μουσικούς από την Αγγλία, την Αμερική και την Νότια Αφρική στη διασκευή του τραγουδιού του David Bowie, “Everyone Says Hi” για την ενίσχυση του Αγγλικού ιδρύματος κατά των εγκλημάτων μίσους, Sophie Lancaster Foundation (S.O.P.H.I.E.).

 

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς οι New Zero God βρέθηκαν στα charts του Bρετανικού περιοδικού Dominion με το τραγούδι “Kiss The Witch”.

 

Σε συνεργασία με μουσικούς από διάφορες χώρες, κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2011 το τραγούδι “Second Chance” ως New Zero God & Friends με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν στο Αμερικάνικο ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, HAWC.

To τραγούδι έμεινε ολο τον Γενάρη αλλα και τον μισό Φλεβάρη του 2012 στο νούμερο 1 του Αμερικάνικου CD Baby.

 

Τραγούδια του συγκροτήματος έχουν συμπεριληφθεί στην συλλογή του Βρετανικού περιοδικού Devolution, στην επίσης Βρετανική συλλογή “The Blackout Crypthology”, στην Γερμανική συλλογή “Gothic Vision III”, στο Αμερικάνικο Lollipop Magazine αλλά και σε πολλές άλλες συλλογές από διάφορες χώρες.

 

Στις 4 Ιουλίου του 2012 ήρθε η σειρά τού μίνι άλμπουμ των NEW ZERO GOD με τίτλο “Club Bizarre” να κυκλοφορήσει από την Βρετανική εταιρία Secret Sin Records, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς το συγκρότημα πήρε μέρος στην ταινία “Athens Drift” του Βρετανού σκηνοθέτη Paul Druce, με τον Μike Πούγουνα να κρατάει έναν μικρό ρόλο.

 

Στις 13 Ιανουαρίου του 2013 η Secret Sin Records έβγαλε στην αγορά το άλμπουμ “MMXIII” ενώ στις 25 Μαρτίου κυκλοφόρησε διαδικτυακά το τραγούδι “The Night Calls Your Name” του οποίου τα έσοδα προορίζονται για την ενίσχυση του Sophie Lancaster Foundation (S.O.P.H.I.E.).

 

Τον Αύγουστο του 2013 ο Μike Πούγουνας δημιούργησε το The Greek Underground Scene με σκοπό να προβάλλονται τα συγκροτήματα της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής αλλά και να γίνονται φεστιβάλ αλληλεγγύης για Ελληνικούς οργανισμούς και ιδρύματα που το έχουν ανάγκη.

 

Ηδη εχουν διατεθεί δωρεάν δύο διαδικτυακές συλλογές Ελληνικών συγκροτημάτων και με πρωτοβουλία του The Greek Underground Scene έχει γίνει μια συναυλία από 5 Ελληνικά συγκροτήματα, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για ν αγοραστούν φάρμακα για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

 

Τον Δεκέμβριο του 2013 η Surgut Resort Records κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το 7” single των NEW ZERO GOD, “Destination Unknown / Forever Today”.

 

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2014, το “ΜΜΧΙΙΙ” επελέγει από τους αναγνώστες του Ευρωπαϊκού περιοδικού Terra Relicta ως ένα από τα 22 καλύτερα αλμπουμ για το 2013 ανάμεσα σε άλμπουμ των Black Sabbath, Nick Cave, Mission, New Model Army και άλλων, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 η Ελληνική ανεξάρτητη εταιρία B-otherside Records κυκλοφόρησε την Ελληνική έκδοση αυτού του άλμπουμ (με ένα παραπάνω τραγούδι από την Αγγλική).

 

Toν Δεκέμβριο του 2014 το "Forever Today" συμπεριελήφθη στην συλλογή της Αγγλικής Deadfall, “Dark Secrets” ενώ τον Ιανουάριο του 2015 το τραγούδι “Dead Inside” συγκαταλέγει στην διεθνή συλλογή “For The Bats Vol. 2” (μια συλλογή με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Αυστραλέζικου ιδρύματος Tolga Bat Hospital που σκοπό έχει την περίθαλψη και φροντίδα της νυχτερίδας).

Tον Φεβρουάριο, το "Kiss The Witch" συμπεριλήφθηκε στην Ιταλική συλλογή “Voices from Mislealia Vol. 1”.

 

Στις 18 Απριλίου του 2015 οι NEW ZERO GOD εμφανίστηκαν ζωντανά στο club Ekidna στην Ιταλική πόλη Modena. (Την συναυλία άνοιξαν οι Ιταλοί DEAD INSIDE οι οποίοι πήραν το όνομά τους από το ομότιτλο τραγούδι των NEW ZERO GOD).

 

Όταν το συγκρότημα επέστρεψε στην Ελλάδα, άρχισε να δουλεύει το υλικό του επόμενου άλμπουμ.

 

Στις 8 Ιουνίου οι New Zero God αποφάσισαν να διαθέσουν στους φιλους τους δωρεάν μεσω της σελίδας του συγκροτήματος στο Bandcamp το Zona Pericolosa. Ένα μίνι άλμπουμ με 5 τραγούδια ηχογραφημένα ζωντανά στο live της Ιταλίας.

 

Τον Οκτώβριο η μπάντα μπήκε στο στούντιο για να ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις για το νέο άλμπουμ και τον Δεκέμβριο είχε ηδη παραχωρήσει το τραγούδι “Pen Like A Knife” για την συλλογή “Absolution” της Βρετανικής Deadfall.

 

Tο “Short Tales & Tall Shadows” κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου 2016 σε CD ενώ ένα μηνα αργότερα κυκλοφόρησε και σε δίσκο βινυλίου (με κάποια διαφορετικά τραγούδια από εκεινα του CD).

 

Τον Οκτώβριο του 2016, σε συνεργασία με το Σκωτσέζικο συγκρότημα SAVAGE CUT κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα το 7” single “Redemption”.

 

Με το τέλος του χρόνου, οι NEW ZERO GOD, ηχογραφούν μια διασκευή του τραγουδιού “Airport” τoυ Αγγλικού ‘70ς συγκροτήματος MOTORS, σε συνεργασία με τον Βρετανό DJ Cruel Britannia και την πρωτοχρονιά το διαθέτουν δωρεάν μεσω Bandcamp για τους φίλους τους.

 

Τον Μάρτιο του 2017 βγήκε σε ηλεκτρονική μορφή το EΡ “Under the Influence of Captain Pan Ikatac” και στο τέλος του χρόνου οι NEW ZERO GOD ξεκίνησαν περιοδεία παίζοντας αποκλειστικά τραγουδια των FLOWERS OF ROMANCE ως φόρο τιμής για τα 20 χρόνια απο την διάλυση του συγκροτήματος του τραγουδιστή Μike Πούγουνα.

 

Τον Ιανουάριο του 2018 η Αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Custom Made Music επανακυκλοφόρησε το ΕΡ του group “Under the Influence of Captain Pan Ikatac”.

 

Μέσα στην ίδια χρονιά και ενώ το συγκρότημα ηχογραφούσε το επόμενο άλμπουμ του, εμφανίστηκε στην ωριαία μουσική εκπομπή της ΕΡΤ 3 “Volume” και έδωσε συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αγρίνιο.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2018, διασκευάζουν το κλασσικό τραγούδι του Lee Hazelwood και της Nancy SinatraSummer Wine” το οποίο ηχογραφούν σε συνεργασία με το Αγγλικό Αναρχοπανκ συγκρότημα ANARCHISTWOOD και το διαθέτουν δωρεάν μεσω Bandcamp.

 

Τον Δεκέμβριο του 2018 οι NEW ZERO GOD ξεκίνησαν να παρουσιάζουν ενα ακουστικό σετ σε μικρά μπαρ, παίζοντας με δύο ακουστικές κιθάρες, ενα τύμπανο και μια φωνή, τόσο τραγούδια τους, οσο και υλικό των FLOWERS OF ROMANCE αλλά και διασκευές.

 

Το τελευταίο μέχρι σήμερα άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2019 σε LP με διαφανές βινύλιο και ένα μήνα αργότερα έγινε διαθέσιμο και διαδικτυακά..

Εχει τίτλο “Circus of Tortured Melodies” και σε αυτό συμμετέχουν γνωστοί φίλοι του συγκροτήματος οπως ο Andi Sex Gang, o Νίκος Σκιαδόπουλος των BLUES CARGO στην φυσαρμόνικα , ο πιανίστας/οργανίστας Γιώργος Κατσάνος, γνωστός απο την συνεργασία του με τον Θάνο Ανεστόπουλο, την Λένα Πλάτωνος , ο τραγουδιστής του Αγγλικού συγκροτήματος DARK HORIZON, Michael Clayton και πολλοί άλλοι...

 

Τον Ιούνιο του 2019 η Αμερικάνικη ανεξάρτητη εταιρία Cleopatra Records κυκλοφόρησε την συλλογή “The Unquiet Grave 2019” στην οποία συμπεριέλαβε το τραγούδι των NEW ZERO GODBroken Halo”.

 

Το συγκρότημα συνεχίζει να εμφανίζεται ζωντανά, παίζοντας τόσο το ηλεκτρικό οσο και το ακουστικό set.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEW ZERO GOD LINE-UP  & DISCOGRAPHY

 

Mike Πούγουνας [φωνητικά]

Aκης Νικολαϊδης [Κιθάρες]

Γιάννης Ψιμόπουλος [τύμπανα, β φωνητικά]

Μιχάλης Σεμερτζόγλου [Μπάσσο, κιθάρα]

Μπαμπης Ευθυμίου [programming]

 

 

• Studio albums:

Fun is a Four Letter Word (Greece 2010)

MMXIII (UK 2013 – Greece 2014)

Short Tales & Tall Shadows (LP, CD, Greece 2016)

Circus of Tortured Melodies (LP, Digital Greece 2019)

 

 

• Mini Albums:

Club Bizarre (UK 2012)

Under the Influence of Captain Pan Ikatac (digital 2017, MC 2018 USA)

 

 

• Live albums:

Zona Pericolosa – Live in Italy (digital, 2015)

 

• Singles:

Second Chance (digital, 2011)

The Night Calls Your Name (digital, 2013)

Destination Unknown (7” vinyl single, Digital 2013)

Redemption (Limited 7” split vinyl single with Savage Cut 2016)

(The Motors cover) Airport feat. DJ Cruel Britania (Digital Free Download 2017)

Under the Influence of Captain Pan Ikatac (MC Custom Made Music USA 2018)

(Lee Hazelwood/Nancy Sinatra cover) Summer Wine feat. Anarchistwood (Digital Free Download 2018)

 

• Compilations:

In Your Dreams Again (Cover, Nexus) - Because God Told Me To Do It - Weapons of Magick - Thee Brad Miller Series (USA 2009)

Fun Is A Four Letter Word - Lollipop Magazine (USA 2009)

Dead Inside - Muz1ne #Δ Γκραντ Φινάλ (GR 2010)

Kiss The Witch - Devolution Magazine - Issue #30 (UK 2011)

Lap Of The Universe - Gothic Visions III (GER 2011)

Dead Inside - The Blackout Crypthology (UK 2012)

Lap Of The Universe - Sombrati Records - An Earth In Darkness (BRAZIL 2012)

In Dreams We Trust (Rat Mix) - A Deadfall Compilation, Volume 1 - Darkness Descends (UK 2013)

Intoxication - The Greek Underground Scene - 2013 Compilation (GR 2013)

Damaged - Xperiment XIII - Wicked Trax (AUS 2013)

Freakshow - A Deadfall Compilation, Volume 2 - Shadows Rise (UK 2013)

Until The End Of The Line - Intravenous Magazine's Blood Pack, Vol. 1 (UK 2014)

Deadfall: Dark Secrets (UK 2014)

For the Bats Vol. 2 (USA 2015)

Voices from Mislealia Vol. 1 (Italy 2015)

Pen Like A Knife -A Deadfall Compilation, Volume 4 - : Absolution [UK 2015]

Broken Halo – The Unquiet Grave 2019 – Cleopatra Records [USA 2019]

 

 

 

OFFICIAL WEB SITE: http://www.newzerogod.com/

Bandcamp: https://newzerogod.bandcamp.com/music

Facebook: https://www.facebook.com/NewZeroGodPages/

YouTube: https://www.youtube.com/user/newzerogodgr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Του Νίκου Τριψάνη

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003716552098

Comments