ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (SL Theory, Goditha rock opera) στο Rock Overdose:” Το έργο GODITHA έχει προορισμό τη σκηνική δράση. Θα ήταν κρίμα να μείνει μόνο σαν ακρόαμα”.

 

 

Στα πλαίσια της Rock όπερας Goditha που μόλις κυκλοφόρησε, το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με μια από τους συντελεστές του έργου,  τη τραγουδίστρια Μαργαρίτα Παπαδημητρίου.

 

Ας δούμε τι μας είπε….

 

 

 

Rock Overdose: Πως έγινε η γνωριμία σου με την Ελίνα Εγγλέζου; Γνώριζες τους άλλους συντελεστές;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Με την Ελίνα τα λέγαμε πάντα σε διάφορα live που συμμετείχα ή παρακολουθούσαμε μαζί. Ουσιαστικότερα γνώρισε η μία την άλλη μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας της Goditha. Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμασταν και πριν τη συνεργασία αυτή. Με τους υπόλοιπους συντελεστές γνωριστήκαμε στα γυρίσματα όπου και βρεθήκαμε όλοι μαζί.

 

 

Rock Overdose: Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Αν και δε φανταζόμουν την τελική μορφή αυτού του project, ούτε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε, δέχτηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά καθώς αυτό το είδος το λατρεύω από μικρό παιδί. Όταν δε, άκουσα και τα μέρη που θα τραγουδούσα, ακόμα σε πρώιμη μορφή, ενθουσιάστηκα!

 

 

Rock Overdose: Μίλησε μας για την μέχρι τώρα μουσική σου πορεία. Έχεις συμμετάσχει σε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Η μουσική μου πορεία ξεκίνησε από τα νεανικά μου χρόνια, από τις μπάντες στο σχολείο και πολλές χορωδίες. Προς το τέλος της σχολικής θητείας είχα ήδη αποφασίσει ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά. Έτσι στα 18, παράλληλα με τις σπουδές μου στο Ωδείο, έδωσα ακρόαση για τα Μουσικά Σύνολα του Δ. Αθηναίων όπου και εργάζομαι μέχρι και σήμερα ως μέλος της Χορωδίας. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι από παιδί στον τομέα του Voice Over (Μεταγλώττιση, Διαφήμιση), έχω δημιουργήσει το Φωνητικό Σύνολο Voice Box για το οποίο κάνω τα arrangements και τη μουσική διεύθυνση.

 

Τραγουδάω solo ή backing vocals σε albums της ελληνικής δισκογραφίας, διδάσκω Φωνητική στο Lab Music Education και είμαι μέλος της Progressive Rock μπάντας SL Theory. Επιπλέον εμφανίζομαι ζωντανά με αρκετούς καλλιτέχνες τραγουδώντας ή και παίζοντας πιάνο/πλήκτρα. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, έχω συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις Μουσικού Θεάτρου (Όπερες, Οπερέτες, Μιούζικαλ) σε συνεργασία με την Καμεράτα αλλά και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δ. Αθηναίων.

 

 

Rock Overdose: Πως σου φάνηκε γενικά η ιστορία του έργου και ο ρόλος σου σε αυτό;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Στην ιστορία μας υπάρχουν τα πάντα και κυρίως τα άκρα! Φως - σκοτάδι, αγάπη - μίσος, φιλία - προδοσία, αυτοθυσία, δικαιοσύνη. Είναι ένα σκοτεινό παραμύθι που μας διδάσκει ότι όλοι δυνητικά μπορούμε να έχουμε όλα τα παραπάνω μέσα μας. Παίζω το ρόλο της Hazel, αγαπημένης φίλης της Naida που προσπαθεί να τη νουθετήσει και να την καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

 

Rock Overdose: Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δώσεις το 100% και να αποδώσεις τόσο θεατρικά το ρόλο σου; Υπήρξε κάτι που σε δυσκόλεψε;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Σε ότι και να κάνω προσπαθώ να βάζω τα δυνατά μου. Πόσο μάλλον στην περίπτωση ενός μουσικοθεατρικού έργου που απαιτεί πολλά περισσότερα από μία καλή φωνή. Δεν δυσκολεύτηκα όσο περίμενα γιατί η Ελίνα ήταν σαφέστατη σε αυτό που ήθελε από εμένα για αυτό το ρόλο και ήταν πολύ καθοδηγητική.

 

 

Rock Overdose: Θα μας πεις μερικά λόγια για τον χαρακτήρα σου στο έργο; Έχει ή όχι κοινά στοιχεία με εσένα; Κατάφερες να ταυτιστείς;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Ο ρόλος μου είναι ρόλος συμβουλάτορα, συμπαραστάτη και αντιπροσωπεύει τη φιλική αγάπη. Είναι ένας γνήσια «καλός» χαρακτήρας μέσα στο έργο με στοιχεία που όλοι λίγο πολύ διαθέτουμε οπότε ναι, δεν ήταν δύσκολο να ταυτιστώ. Όλοι έχουμε φίλους που τους αγαπάμε και θέλουμε το καλό τους.

 

 

Rock Overdose: Πέρα από την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα ήθελες να ανέβεις στην σκηνή να ερμηνεύσεις τον ρόλο σου σε σειρά εμφανίσεων σαν ολοκληρωμένη παράσταση;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Βέβαια! Το έργο αυτό έχει προορισμό τη σκηνική δράση. Θα ήταν κρίμα να μείνει μόνο σαν ακρόαμα! Ανυπομονώ να δω τους χαρακτήρες και την ιστορία να παίρνουν σάρκα και οστά.

 

 

Rock Overdose: Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενες όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Ήταν καλύτερο από αυτό που περίμενα. Αρχικά δεν είχα ακούσει όλα τα κομμάτια οπότε δε γνώριζα το έργο σα σύνολο και όταν σιγά σιγά άκουγα τα υπόλοιπα κομμάτια κάθε φορά ξαφνιαζόμουν ευχάριστα! Η Ελίνα έχει ένα αστείρευτο ταλέντο στο να γεννά ιδέες και μελωδίες.

 

 

Rock Overdose: Θα ήθελες κι άλλες τέτοιες συνεργασίες; Θα ξαναέκανες κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Φυσικά! Ποιος δε θα ήθελε; Λατρεύω και τα concept albums και τις rock όπερες!

 

 

Rock Overdose: Εκτός από την συμμετοχή σου στο GODITHA τι άλλο ετοιμάζεις στο άμεσο μέλλον; Ποια είναι τα σχέδια σου;

 

Μαργαρίτα Παπαδημητρίου: Στα σχέδια μου είναι ένα προσωπικό άλμπουμ. Με τα σχήματα που συμμετέχω υπάρχουν πάντα σχέδια αλλά περιμένουμε την «ελευθερία» μας για να τα υλοποιήσουμε…

 

 

Comments