Νικόλας Λεπτός (ARRAYAN PATH) στο Rock Overdose:’Το νέο album μας ‘ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ’ είναι ότι πιο κοντινό έχουμε κάνει σε Metal Opera’.

Το Rock Overdose και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχαν τη χαρά να έχουν μια φιλική και ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον frontman-mastermind των Κύπριων Epic/Power Metallers ARRAYAN PATH (αλλά και τραγουδιστή των Αμερικανών WARLORD) Νικόλα Λεπτό, ο οποίος μας μίλησε για τη τελευταία κυκλοφορία της μπάντας, τον πάρα πολύ καλό δίσκο τους του 2017 “Dawn of Aquarius”, για το καινούργιο πόνημα τους τον δίσκο ‘Αρχέγονοι’ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, αλλά και για την επερχόμενη συναυλία τους στις 10 Μαρτίου στο Remedy Live Club όπου θα μοιραστούν τη σκηνή με τους Αθηναίους ILLUSORY.

 

 

Rock Overdose: Γεια σου Νικόλα και καλωσήρθες στο Rock Overdose.

 

Νικόλας Λεπτός: Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

 

 

Rock Overdose: Πως πηγαίνουν τα πράγματα για εσένα και τη μπάντα σου τώρα στην αρχή του 2018;

 

Νικόλας Λεπτός: Μια χαρά μέχρι και πολύ καλά θα έλεγα. Ο δίσκος μας πάει πολύ καλά και έχουμε ήδη κάνει δυο επιτυχημένες συναυλίες.

 

 

Rock Overdose: Μπορείς να μας παρουσιάσεις τα μέλη των Arrayan Path;

 

Νικόλας Λεπτός: Σωκράτης Λεπτός και Χριστόφορος Γαβριήλ στις κιθάρες, Μιγκέλ Τραπεζάρης στο μπάσο,  Γιώργος Καλλής στα πλήκτρα και ο υποφαινόμενος στα φωνητικά.

 

 

Rock Overdose: Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι μουσικές σας επιρροές σαν συγκρότημα, και κατά πόσο αυτές οι επιρροές σας έχουν επηρεάσει στη σύνθεση των τραγουδιών σας;

 

Νικόλας Λεπτός: Η μεγαλύτερη μας επιρροή είναι οι Maiden και σαφώς έχει επηρεάσει τις συνθέσεις μας. Είμαστε όμως όλοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας με πολλά ακούσματα και όλες αυτές οι επιρροές βγαίνουν και στην μουσική. Ο Σωκράτης είναι λάτρης της κλασσικής μουσικής, ο Χριστόφορος ακούει Iced Earth και τέτοια, Ο Μιγκέλ είναι της φινλανδικής σχολής κτλ. Νομίζω κάπου στην μουσική μας θα τα βρεις όλα αυτά σε κάποιο βαθμό.

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι ο βασικός συνθέτης στους Arrayan Path, και ποιος υπεύθυνος για τους στίχους;

 

Νικόλας Λεπτός: Βασικός σύνθετης είμαι εγώ και συνήθως γράφω όλους τους στίχους. Επειδή όμως δεν είμαι μουσικός και γράφω καθαρά με ‘το αφτί’, έχω πολλή βοήθεια κυρίως από τον αδελφό μου αλλά και από όλα τα μέλη της μπάντας. Συνήθως όμως τουλάχιστον ένα 75% των τραγουδιών έχουν γεννηθεί στο δικό μου ‘άρρωστο’ μυαλό (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφορήσατε σαν μπάντα τον κατά τη γνώμη μου καλύτερο δίσκο που άκουσα μέσα στο 2017 “Dawn of Aquarius”. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για αυτή σας τη κυκλοφορία; Που έγιναν οι ηχογραφήσεις, και μέσω ποιας εταιρίας διανέμεται;

 

Νικόλας Λεπτός: Ευχαριστώ πολύ! Κυκλοφορεί από την Pitch Black Records για ακόμα μια φορά! Ο λόγος είναι ότι δεν αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει. Οι ηχογραφήσεις έγιναν σε Γερμανία και Κύπρο, άλλοτε σε κανονικό στούντιο και άλλοτε στους προσωπικούς μας υπολογιστές!

 

 

Rock Overdose: Ποια είναι η μέχρι τώρα αντίδραση των οπαδών σας αλλά και γενικά όλων όσων άκουσαν το “ Dawn of Aquarius”;  Λογικά μέχρι τώρα θα έχετε πάρει κάποιο feedback από αυτούς.

 

Νικόλας Λεπτός: Νομίζω πως στους περισσότερους έχει αρέσει. Συνδυάσαμε παλιούς Arrayan με τους καινούργιους, είχαμε ποικιλία τραγουδιών, power δυναμίτες, ανατολίτικα, αργόσυρτα και λυρικά και φυσικά και την απαραίτητη μπαλάντα.

 

 

Rock Overdose: Πως και αποφασίσατε να δημιουργήσετε έναν θεματικό δίσκο σαν το “Down of Aquarius”; Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για το πώς συλλάβατε τη θεματική ιδέα;

 

Νικόλας Λεπτός: Αν και το έχουμε ξαναπιάσει αυτό το θέμα, πιστεύω είχαμε το κατάλληλο soundtrack για να συνοδεύει τους σκοτεινούς μας στίχους η αν θέλεις, βρήκαμε τους κατάλληλους στίχους για την νέα κατεύθυνση των κομματιών. Και τι πιο ‘σκοτεινό’ από την ινδουιστική κουλτούρα;

 

 

Rock Overdose: Είχε κάποιος από τη μπάντα γνώσεις στην Ινδουιστική μυθολογία αλλά και στη σανσκριτική γλώσσα, αφού συχνά πυκνά μέσα στα τραγούδια του δίσκου απαγγέλεις αλλά και τραγουδάς στα σανσκριτικά;

 

Νικόλας Λεπτός: Είχαμε καθοδήγηση από επίσημο ιερέα της Kali! Και ναι, διάβασα αρκετά και έμαθα αρκετά ώστε να γράψω τους στίχους όμως χωρίς την δική του καθοδήγηση δεν θα μπορούσα να το κάνω. Στην ουσία βασίστηκα σε δίκες του σημειώσεις.

 

 

Rock Overdose: Μετά από 20 χρόνια ενεργής παρουσίας, έχετε επαναπροσδιορίσει κάποια πράγματα σαν συγκρότημα;

 

Νικόλας Λεπτός: Και ναι και όχι. Σαφώς και οι δίσκοι που κάνουμε τώρα διαφέρουν από τις πρώτες μέρες μας. Από την άλλη κάποια στοιχεία της μουσικής μας είναι τα ίδια σε κάθε δίσκο. Πιστεύω έχουμε ένα προσωπικό ήχο αν και αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Το κύριο μας μέλημα είναι να γραφούμε καλά τραγούδια.

 

 

Rock Overdose: Πως είναι η Κυπριακή metal σκηνή στις μέρες μας; Υπάρχουν μπάντες αλλά και κοινό για να υποστηρίξει τη σκηνή;

 

Νικόλας Λεπτός: Μπορώ να πω πως ναι. Ψάξετε τους Blynd που εκτός από πολύ καλά άλμπουμ είναι killers στο σανίδι, τους Winter’s Verge που είναι μελωδικό power με κάποιες folk επιρροές, τους Solitary Sabred αν σας αρέσει το epic παλιάς κοπής, τους R.U.S.T. X που είναι in-your-face heavy με πολλή ενέργεια και τους Oneirism που παίζουν πιο πειραματικό rock.

 

 

Rock Overdose: Στις 10 Μαρτίου θα εμφανιστείτε μαζί με τους Illusory στο  Remedy Live Club στην Αθήνα (ευελπιστώ να είμαι και εγώ εκεί). Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το δικό σας set; Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τα τραγούδια που θα ακούσουμε;

 

Νικόλας Λεπτός: Νομίζω θα έχουμε τραγούδια από όλους μας τους δίσκους. Θα παίξουμε τα μελωδικά power αλλά και τα αργόσυρτα και επικά. Θα έχουμε και μια, δυο εκπλήξεις με τραγούδια που έχει χρόνια να παίξουμε η δεν έχουμε παίξει ποτέ. Γενικά ελπίζω να ευχαριστηθούν όλοι το set μας αν και ξέρω πως πιθανόν να απογοητεύσουμε κάποιους ενδεχομένως με κάποια τραγούδια που θα μείνουν έξω. Δυστυχώς είναι η κατάρα της μπάντας. Αυτοί που μας ακολούθουν έχουν όλοι διαφορετικά αγαπημένα τραγούδια έτσι και σαφώς και δεν μπορούμε να τα παίξουμε όλα.

 

 

Rock Overdose: “Chronicles of Light” (2016), “Down of Aquarius” (2017), “Αρχέγονοι” επερχόμενο album σας μέσα στο 2018. Λογικά βρίσκεστε σε μεγάλο συνθετικό οίστρο αυτόν τον καιρό. Συμφωνείς;

 

Νικόλας Λεπτός: Θα έλεγα τα τελευταία 3 χρόνια ναι.

 

 

Rock Overdose: Θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τον επερχόμενο δίσκο σας “Αρχέγονοι”;

 

Νικόλας Λεπτός: Το άλμπουμ έχει ηχογραφηθεί και μιξαριστει ήδη. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Σαν να είναι άλλη μπάντα από το Aquarius. Πιθανόν να είναι το πιο βαρυφορτωμένο μας άλμπουμ. Είναι αρκετά πιο μεγάλα τα τραγούδια, πιο πολλά μέρη, πιο πολλές εκπλήξεις. Θα έλεγα ότι είναι ότι πιο κοντινό έχουμε κάνει σε Μέταλ όπερα. Έχει και αρκετά στοιχεία από τα πρώτα μας άλμπουμ. Θα είναι ‘δύσκολο’ άλμπουμ για αυτούς που μας έχουν μάθει τα τελευταία 2, 3 χρόνια πάντως. Πιστεύω όμως ότι η ποιότητα του “Aquarius…” θα υπάρχει και στο “ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ”.

 

 

Rock Overdose: Εκτός από τον επερχόμενο δίσκο σας για το 2018, έχετε κάποια άλλα σχέδια για φέτος;

 

Νικόλας Λεπτός: Νομίζω μόνο οι συναυλίες που θα πρέπει να οργανώσουμε για να προωθήσουμε τα άλμπουμ μας.

 

 

Rock Overdose: Νικόλα ένα θέλεις μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς σας εκεί έξω, αλλά και στους αναγνώστες του Rock Overdose.

 

Νικόλας Λεπτός: Βέβαια! Να τσεκάρουν το άλμπουμ και να τους δούμε όλους εκεί μπροστά στη σκηνή να τραγουδάμε όλη την νύχτα μαζί!

 

 

Rock Overdose: Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Θα τα πούμε στο Remedy Live Club.

 

 

 

Για το Rock Overdose

 

Παύλος Γιαννακόπουλος

Comments