Arrayan Path στο RockOverdose: “Η δύναμη μας είναι οι δίσκοι μας και με αυτούς κερδίσαμε τον σεβασμό.”

Ένα απ’ τα πιο ιστορικά και δυναμικά σχήματα της Κύπρου, οι ARRAYAN PATH, έρχονται το Σεπτέμβρη για μία ακόμη εμφάνιση μπροστά στο ελληνικό κοινό σε μία βραδιά που αναμένεται να είναι ΕΠΙΚΗ.

 

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους στις εφ' όλης της ύλης ερωτήσεις μας και προετοιμαστείτε κατάλληλά.

 

Πληροφορίες για το event: https://rockoverdose.gr/calendar/arrayan-path-silent-winter-subfire-temple/

Διαβάστε τη δισκοκριτική μας για το πιο πρόσφατο album των ARRAYAN PATH – “Thus Always To Tyrants”

 


RockOverdose: Γεια σας Arrayan Path και καλωσορίσατε στο site μας! Είστε ένα από τα πιο ιστορικά και δυναμικά σχήματα της Κύπρου παίζοντας λυρικό Epic Power από το 1997. Ποια είναι τα συναισθήματα σας για το συγκρότημα σας που γράφει ιστορία εδώ και 25 χρόνια περίπου;

 

Arrayan Path: Είναι κάτι εξωπραγματικό! Ακόμα θυμάμαι την εποχή που ξεκινούσαμε σαν να ήταν χθες. Ήταν μια αθώα εποχή που το μόνο πράγμα που είχαμε ανάγκη ήταν να βγάλουμε τη μουσική μας προς τα έξω και να μας ακούσει ο κόσμος. Είναι απίστευτο πως ξεκινάει ένας μουσικός, πως εξελίσσεται κάνοντας σωστές και λάθος επιλογές και πως καταλήγει στο τέλος με όπλο τις εμπειρίες και τα βιώματα του. Και μείς μάθαμε να ξεχωρίζουμε, αν μη τι άλλο, τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

 

RockOverdose: Έχετε περάσει πολλά χρόνια δισκογραφικά και πολλά χρόνια επί σκηνής. Τι είναι αυτό που κρατάτε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια;

 

Arrayan Path: Αυτό που κρατάω είναι τη σκληρή δουλειά η οποία βοήθησε στο να δημιουργηθεί η μουσική μας κληρονομιά και να κερδίσουμε τον σεβασμό. Το να μπαίνεις για πρώτη φορά στην μουσική σκηνή της χώρας σου (και πιθανόν μετέπειτα και εκτός της χώρας σου), είναι λίγο σαν να μπαίνεις στην φυλακή και για να κερδίσεις τον σεβασμό και να μην σε πατήσουν χάμω, πρέπει να δείξεις ότι δεν αστειεύεσαι και ότι έχεις δύναμη, Ε εμάς η δύναμη μας είναι οι δίσκοι μας και με αυτούς κερδίσαμε τον σεβασμό. Όχι από όλους φυσικά αλλά αυτό είναι εντάξει.

 

 

 

 

RockOverdose: Στις 30 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε στην Ελλάδα και στο Temple Athens. Πώς νιώθετε που θα παίξετε μπροστά στο ελληνικό κοινό; Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που παίξατε στην Ελλάδα;

 

Arrayan Path: Τελευταία φορά που ήρθαμε ήταν το 2018. Το να παίζουμε μπροστά στο ελληνικό κοινό είναι ηδονή! Οι καλύτερες μας συναυλίες έχουν γίνει στην Ελλάδα.

 

RockOverdose: Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στην Αθήνα; Τι αναμένεται να ζήσει ο κόσμος που θα παρευρεθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Temple Athens;

 

Arrayan Path: Πάντα είμασταν ένα απλό συγκρότημα χωρίς τεράστια shows και φανφάρες. Ξέρεις, η μουσική μας είναι δύσκολο να παιχτεί όπως είναι στα albums γιατί στις ηχογραφήσεις υπάρχουν χορωδίες, μεγάλα ορχηστρικά μέρη και πολλές στρώσεις από κιθάρες. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα αυτά, προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο κάτι διαφορετικό, κάτι πιο ‘συναυλιακό’, κάτι πιο ωμό. Να περιμένει λοιπόν ο κόσμος πως θα δώσουμε την ψυχή μας πάνω στην σκηνή και ελπίζω στην θερμή τους συμμετοχή σε όλα τα τραγούδια!

 

RockOverdose: Μήπως να περιμένουμε κάποια έκπληξη όσοι οπαδοί σας παρευρεθούμε στο live σας στο Temple;

 

Arrayan Path: Το setlist μας θα αποτελείται από αρκετά νέα τραγούδια καθώς έχουμε βγάλει 2 albums από το 18 και μετά. Οπότε θα είναι μια δυνατή εμφάνιση με ένα αρκετά ισορροπημένο setlist από καινούργια τραγούδια και classics. Πιθανών ναι, να υπάρχουν και μια, δυο μικρές εκπλήξεις.

 

 

RockOverdose: Ποια είναι η γνώμη σας για το ελληνικό κοινό; Έχει διαφορές με το κοινό της Κύπρου; Σας αρέσει να παίζετε στην Ελλάδα;

 

Arrayan Path: Μιλώντας γενικά, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Υπάρχει αρκετή δίψα για metal μουσική εδώ οπότε η θερμή εκδήλωση των συναισθημάτων ‘σβήνει’ εντελώς τον μικρό αριθμό οπαδών που συνήθως παρευρίσκονται σε συναυλίες. Όμως πιο συγκεκριμένα για τους Arrayan Path, θεωρώ ότι έχουμε περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση στην Ελλάδα σχετικά με το τι προσπαθούμε να κάνουμε με την μουσική μας και γενικά με το ποιοί είμαστε. Και είναι δεδομένο πως λατρεύουμε να παίζουμε εκεί!

 

RockOverdose: Εκείνο το βράδυ θα βρεθούν μαζί σας και δύο Ελληνικά συγκροτήματα. Silent Winter και Subfire. Πως σας φαίνονται αυτές οι δύο μπάντες;

 

Arrayan Path: Αμάρτια μου ξομολογημένη, δεν είχα ακούσει ποτέ την μουσική των Subfire αλλά εννοείται πως την έψαξα όταν ανακοινωθήκαν. Μου άρεσαν πολύ, έχουν μια ελκυστική μελωδικότητα και δυνατά ρεφραίν! Έχουν όλο το ‘πακέτο’ και πιστεύω το μέλλον τους ανήκει. Τους Silent Winter τους ήξερα από πριν, αν δεν κάνω λάθος είχα ακούσει το τελευταίο τους album, είναι σίγουρα από τα λίγα ελληνικά power metal σχήματα που μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό και να κάνουν καριέρα. Και τους το εύχομαι!

 

RockOverdose: Τί σας αρέσει πιο πολύ στη χώρα μας;

 

Arrayan Path: Ξέρω ότι είναι λίγο της μόδας να γκρινιάζεις για την χώρα σου, το βλέπω αρκετά έντονα τα τελευταία χρόνια και πίστεψε με, το κάνουμε και μείς στην δικιά μας χώρα συνεχώς. Θεωρώ πως οι προθέσεις του περισσότερου κόσμου είναι καλές επειδή θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και για τα παιδιά τους. Εγώ θα πάω λίγο αντίθετα με το ρεύμα. Μου αρέσει η Ελλάδα και παρόλο που βλέπω τα αρνητικά, προτιμώ να αφήνω να με επηρεάζουν μόνο τα θετικά της. Στον δικό μας όμως metal μικρόκοσμο, μου αρέσει η αγάπη που έχουν οι οπαδοί για την μουσική και κυρίως η στήριξη στα ελληνικά/κυπριακά σχήματα!

 

 

RockOverdose: Εκτός από τα συναυλιακά σας πλάνα, έχετε και κάποια δισκογραφικά; Είναι καιρός οι Arrayan Path να επιστρέψουν με ένα νέο δίσκο;

 

Arrayan Path: Αυτή τη στιγμή που μιλάμε προσπαθώ να καταλήξω στο θέμα του επόμενου μας δίσκου. Έχω γράψει 3, 4 ολοκληρωμένα τραγούδια και μερικές φωνητικές μελωδίες εδώ και εκεί οπότε μένει να αρχίσουμε να μαζεύουμε τις ιδέες ολονών μας και να τις κάνουμε ολοκληρωμένες συνδέσεις. Μπορεί να κάνουμε και κάτι για τα εικοσάχρονα του Road to Macedonia και αυτό έχει προτεραιότητα. Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και αρκετές κυκλοφορίες για τα επόμενα 2 χρόνια!

 

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε Arrayan Path για αυτή τη συνέντευξη. Θα θέλατε να μοιραστείτε κάτι τελευταίο;

 

Arrayan Path: Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί για να μοιραστούμε μια βραδιά συναισθημάτων, νοσταλγίας, και συγκίνησης! Σας θέλουμε εκεί να τραγουδάτε μαζί μας και αν το επόμενο πρωί δεν βγαίνει η φωνή σας…αποστολή εξετελέσθη!

 

 

 

Follow Arrayan Path on Facebook: https://www.facebook.com/arrayanpath/

Follow Pitch Black Records on:

Official Site: https://www.pitchblackrecords.com

Facebook: https://www.facebook.com/pitchblackre...

Instagram: https://instagram.com/pitchblackrecords

Twitter: https://twitter.com/pitchblackrcrds

SoundCloud: https://soundcloud.com/pitch-black-re...

 

Comments