Χρόνια πολλά στον Μάριο Ηλιόπουλο που πάλεψε και πέτυχε!

 

Ένας από τους λίγους Έλληνες μουσικούς, που κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και τους συμπατριώτες του υπερήφανους, ο Θεσσαλονικιός Μάριος Ηλιόπουλος των Nightrage, γίνεται σήμερα 51 ετών.

 

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα 14 χρόνια του, όταν παρακολούθησε ένα γερμανικό τηλεοπτικό σόου με ονόματα όπως ο Ozzy Osbourne, οι Scorpions, Def Leppard, Quiet Riot, Judas Priest και βέβαια οι Iron Maiden για τους οποίους έχει δηλώσει ότι την πρώτη φορά που τους άκουσε ήταν σαν κάτι να άλλαξε μέσα του και κατάλαβε τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του. Ξεκίνησε να κάνει κάνει μαθήματα σε ωδείο αλλά ως επί το πλείστον είναι αυτοδίδακτος. Στις επιρροές του συμπεριλαμβάνει τους Metallica, Venom, Testament και Mercyful Fate που έπαιξαν ρόλο στον προσανατολισμό του όσον αφορά την κιθάρα. Είναι μεγάλος οπαδός της death metal σκηνής της Florida και στον ήχο της δικής του μπάντας προσπάθησε να συνδυάσει όλα αυτά τα στοιχεία.

 

Το πρώτο συγκρότημα που έκανε ήταν οι The Force, το 1988, με τον Γιώργο Μπαχαρίδη στα φωνητικά (πρώην μέλος των Deceptor και Breaking Silence), αλλά όπως λέει ο ίδιος «η ελληνική πραγματικότητα δεν μας άφησε να προχωρήσουμε». Το 1991, οι Exhumation, επίσης ελληνική μπάντα, του έκαναν πρόταση για συνεργασία και εκείνος δέχτηκε. Μετά την ηχογράφηση κάποιων demo, υπέγραψαν το 1996 συμβόλαιο με δανέζικη δισκογραφική και πήγαν στη Σουηδία ώστε να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ. Μετά από δύο ακόμη κυκλοφορίες, το συγκρότημα διαλύθηκε το 2000 λόγω κυρίως προσωπικών διαφορών.

 

Την ίδια χρονιά, μαζί με τον καλύτερο του φίλο, Gus G, με τον οποίο είχαν γνωριστεί πριν καιρό σε μια καφετέρια και ήταν μεγάλος οπαδός των Exhumation, ίδρυσαν τους Nightrage στη Θεσσαλονίκη, μια και ο Μάριος ήθελε να συνεχίσει να παίζει τη μουσική που αγαπούσε και ο Gus G. ήταν ο ιδανικός συνεργάτης. Αυτός ήταν που πρότεινε και το συγκεκριμένο όνομα για την μπάντα που προοριζόταν να ονομαστεί “Traumaticon” αρχικά, από το όνομα του τελευταίου άλμπουμ των Exhumation.  Έχοντας υψηλές προσδοκίες για το συγκρότημα, πήρε το ρίσκο και άφησε την Ελλάδα με μια κιθάρα στα χέρια, μετακομίζοντας στη Σουηδία όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Είχε στο μυαλό του ότι θα μπορούσε να καταλήξει να πλένει πιάτα για μια ζωή πηγαίνοντας σε μια ξένη χώρα. Δεν είχε χρήματα, δεν είχε τίποτα παρά μόνο τα τραγούδια του και τη θέληση να αναδείξει τους Nightrage και να κάνει το πρώτο τους άλμπουμ. Τα κατάφερε όμως να σταθεί στα πόδια του αν και αντιμετώπισε διάφορες δυσκολίες εκεί.  Και δε στάθηκε απλώς, αλλά έχτισε ένα καλό όνομα για την μπάντα ώστε τώρα να μπορεί να κάνει παγκόσμιες περιοδείες με αυτήν και να κυκλοφορεί τη μουσική της στο εξωτερικό, έχοντας μέχρι σήμερα οκτώ άλμπουμ από τα οποία έχουν περάσει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της metal σκηνής, όπως οι Tomas Lindberg, Nicholas Barker, Tom S. Englund, Mikael Stanne, και Per Möller Jensen. Ο ίδιος έχει συνεργαστεί επίσης με διάφορα ονόματα, όπως οι Dragonland, Dies Irae, Septic Flesh, Firewind, Mystic Prophecy και Universum.

 

Απολύτως δικαιολογημένα λοιπόν, ο Μάριος Ηλιόπουλος, δηλώνει χαρούμενος που κατάφερε να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα, να ακολουθήσει το όνειρο του, προσπαθώντας όσο γίνεται για να το πραγματοποιήσει, δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να πετύχουν κάτι ανάλογο.

 

Χρόνια πολλά Μάριε από όλους εμάς στο Rock Overdose!

 

 

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε και την τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο Rock Overdose και στον Ζήση Πετκανά ο Μάριος:

 

Comments