Ανταπόκριση: Anneke van Giersbergen Live @ Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη (03/10/2022)

 

 

 

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η Anneke van Giersbergen στα πλαίσια της περιοδείας της για την προώθηση του πιο πρόσφατου δίσκου της “The Darkest Skies are the Brightest”, έδωσε μια ακουστική συναυλία στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω συναυλία είναι η πρώτη της στη Θεσσαλονίκη μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.

 

Ήμουν η πρώτη στη σειρά αναμονής και επίσης η πρώτη που πάτησε το πόδι της μέσα στο θέατρο, για χάρη της εμβληματικής Anneke van Giersbergen. Οι πόρτες άνοιξαν λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο και περιμέναμε αρκετή ώρα μέχρι να φτάσει η στιγμή για να ξεκινήσει η συναυλία, όπου και αυτή ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα. Το κρύο ήταν αρκετό, μιας και το Θέατρο Κήπου είναι ανοιχτό κι εκείνο το βράδυ είχε αέρα.

 

Έτσι, δημιουργήθηκε το καλύτερο δυνατό κλίμα για την ατμοσφαιρική, ακουστική συναυλία που ετοίμασε η Anneke van Giersbergen. Μόλις βγήκε στη σκηνή, ξαφνικά η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε από το ένθερμο χειροκρότημα με το οποίο την υποδέχθηκε το κοινό! Η Anneke από την αρχή μέχρι το τέλος, απλά αξιαγάπητη. Αξίζει να σημειωθεί ότι χειρίστηκε με ιδιαίτερο επαγγελματισμό τη συμπεριφορά δύο παραβατικών ατόμων που χαλούσαν το κλίμα της συναυλίας. Ανάμεσα από κάθε τραγούδι έλεγε διάφορες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

 

Αναμενόμενα, είπε πολλά κομμάτια από το “The Darkest Skies are the Brightest” (“Love You Like I Love You”, “Agape”, “Losing You”, “Lo and Behold”, “I Saw a Car”, “Hurricane”) μιας και η περιοδεία της έχει σκοπό την προώθηση του δίσκου.

 

Μέσα στο setlist της συμπεριέλαβε πολλές επανεκτελέσεις κλασικών κομματιών, όπως το “Running Up that Hill (A Deal With God)” της Kate Bush, “Hallelujah” του Leonard Cohen, “Wish You Were Here” των Pink Floyd, “I Want to Know What Love Is” των Foreigner και “Wasted Years” των Iron Maiden. Ακόμη, δεν ξέχασε να πει cover κομμάτια από άλλες μπάντες όπως το “Valley of the Queens” των Ayreon και “Like a Stone” των Audioslave. Το setlist φυσικά εμπλούτισε και με μερικά κομμάτια από δικά της project, όπως το “Beautiful One” των Agua de Annique, “Saturnine” των The Gathering και “My Mother Said”, “Mental Jungle” και “Circles” που προέρχονται από solo δίσκους της (“Drive” και “Everything is Changing” αντίστοιχα).

 

 

Αναλυτικά το setlist:

1. Beautiful One (Agua de Annique cover)
2. Love You Like I Love You
3. Agape
4. My Mother Said
5. Losing You
6. Running Up That Hill (A Deal With God) (Kate Bush cover)
7. Saturnine (The Gathering song)
8. Lo and Behold
9. Hallelujah (Leonard Cohen cover)
10. Wish You Were Here (Pink Floyd cover)
11. Mental Jungle
12. Valley of the Queens (Ayreon cover)
13. I Saw a Car
14. Circles
15. I Want to Know What Love Is (Foreigner cover)
16. Wasted Years (Iron Maiden cover)
17. Like a Stone (Audioslave cover)
18. Hurricane

 

 

 

Οι στιγμές που προσωπικά ξεχώρισα από τη συναυλία και πραγματικά τη χάραξαν βαθιά στο νου μου ήταν αυτές που ο κόσμος τραγουδούσε μαζί με την Anneke στα κλασικά τραγούδια. Η εκπληκτική φωνή της Ολλανδέζας σε συνδυασμό με τις φωνές των παρευρισκόμενων και το κλίμα λόγω του καιρού έκαναν την ατμόσφαιρα πραγματικά ανατριχιαστική! Η Anneke van Giersbergen έχει τη μοναδική ικανότητα να εκπέμπει μια εξαιρετική ενέργεια και να δένεται με το κοινό της, πράγμα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η παγκόσμια επιτυχία της δεν είναι καθόλου τυχαία.

Μετά το πέρας της συναυλίας, η Anneke έμεινε με τον κόσμο για αυτόγραφα και φωτογραφίες και ήταν ευγενέστατη και γλυκύτατη!

 

Το μοναδικό που με απογοήτευσε σε σχέση με τη συναυλία, αφορά την προσέλευση του κόσμου η οποία ήταν απογοητευτική, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό μέρος της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Είναι απαράδεκτο να έρχονται στην πόλη τόσο σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής όπως η τεράστια Anneke van Giersbergen στα πλαίσια πολιτιστικής εκδήλωσης και η στήριξη του κόσμου να κυμαίνεται σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

 

Για το RockOverdose.gr

Κατερίνα Μήτικα

 

 

 

Comments