Desert Near The End στο RockOverdose: “Στο επόμενο album μας γίνεται πιο established από ποτέ η ταυτότητα των Desert!”

Το RockOverdose μίλησε με τους Desert Near The End, από τις πιο σημαντικές thrash-power μπάντες της χώρας.

Οι Desert Near The End κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν και φτάνοντας μέχρι σήμερα μιλούν για τις εμπειρίες τους, τις συνεργασίες τους αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο διάδοχος του “Of Fire and Stars” είναι προ των πυλών και οι Desert Near The End υπόσχονται κάτι πολύ δυνατό!

 

Enjoy!


 

 

RockOverdose: Καλησπέρα σας! Κατ’ αρχάς να εκφράσω το θαυμασμό μου για τη μουσική και την προσήλωση των Desert Near The End όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική σκηνή. Μεγάλη μου χαρά που θα έχω την ευκαιρία να σας ρωτήσω και να μάθω κάποια πράγματα εγώ και οι θαυμαστές της μπάντας, όπως και οι αναγνώστες του περιοδικού!

Desert Near The End : Καλησπέρα και από εμάς!  Θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας  να σε ευχαριστήσουμε πρώτα απ'όλα για τα καλά σου λόγια αλλά και για την ευκαιρία να εκφράσουμε τις θέσεις και τα σχέδια της μπάντας μέσα από την σελίδα σας!

 

RockOverdose: Αρχικά να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Ποιος ξεκίνησε τη μπάντα και πόσες φορές έχει αλλάξει το Line up σας;

Desert Near The End : Η μπάντα ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 1998, τουλάχιστον στην πολύ πρώιμη μορφή της, από εμένα και τον  Άκη Πρασινίκα! Για πολλά χρόνια το line up ήμασταν εμείς οι δύο..! Όταν εξαρχής δυσκολευτήκαμε στην εύρεση συνοδοιπόρων δεν το ‘’παγώσαμε’’ μέχρι να βρεθούν μέλη, αλλά προχωρήσαμε στη σύνθεση κομματιών. And the rest is history! Αυτή τη στιγμή οι Desert Near the End είναι ο Άκης στο μπάσο, ο οποίος είναι και η κινητήρια δύναμη της μπάντας, μιας και έχει αναλάβει  αποκλειστικά το βάρος της σύνθεσης. Ο Πάνος Καλομπράτσος στις κιθάρες, ο οποίος με την έλευσή του στη μπάντα έχει φέρει, πέρα από το φοβερό του παίξιμο, ένα πνεύμα καλού κλίματος, συνεργασίας και προοπτικής! Και από εμένα στα φωνητικά. Οι θέση του ντράμερ καλύπτεται από session μουσικό και αυτή την περίοδο συνεργαζόμαστε με έναν από τους καλύτερους της σκηνής, το Στέλιο Πεπινίδη!

 

RockOverdose: Με τι βλέψεις ξεκινήσατε; Ποιος ήταν ο στόχος σας;

Desert Near The End : Νομίζω πως ο στόχος μας ήταν ο ίδιος με κάθε πιτσιρικά που ξεκινάει να φτιάξει μία metal  μπάντα...να φτάσουμε μια μέρα να μοιραζόμαστε τη σκηνή με τους ήρωές μας! Τίποτα λιγότερο δεν ήταν αποδεκτό! Χαχαχα! Then comes reality..!

 

RockOverdose: Από ποιες μπάντες αντλήσατε τις βασικές σας επιρροές και με ποιες μπάντες θα θέλατε να συνεργαστείτε περισσότερο στις ζωντανές σας εμφανίσεις;

Desert Near The End : Είμαστε παιδιά των ‘90s, οπότε βιώσαμε στο απόγειό τους μπάντες όπως οι Iced Earth της εποχής του Night of the Stormrider και του Burnt Offerings, των  Blind Guardian του Imaginations και του Somewhere Far Beyond. Των Kreator, των Rotting Christ και τόσων πολλών ακόμα! Οπότε είχαμε εύκολο έργο όσον αφορά στην επιλογή της μουσικής μας κατεύθυνσης. Σίγουρα θα θέλαμε κάποια στιγμή να μοιραστούμε τη σκηνή με κάποια από τα ινδάλματά μας, αλλά ήδη έχουμε βρεθεί στο ίδιο σανίδι με πολλές σημαντικές μπάντες, όπως οι Metal Church, WolfHeart, Primordial, The Agonist, Flotsam and Jetsam, κ.α.

 

RockOverdose: Βλέποντας γενικά τις κριτικές και όλη σας την πορεία, θεωρείστε από τις πιο σημαντικές thrash-power μπάντες της χώρας. Οι έως τώρα δίσκοι σας έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές και ειδικά ο πρόσφατος «Of Fire And Stars» που κυκλοφόρησε από την Total Metal. Πείτε μας λίγα λόγια για το υλικό.

Desert Near The End : Οι κριτικές ήταν όντως ανέλπιστα καλές! Δεν ξέρω  εαν είμαστε από τις σημαντικές μπάντες  της χώρας σε αυτό το είδος, αλλά προσπαθούμε να το υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! To υλικό το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή των συνθέσεων και το ενίσχυσε κατά πολύ η στιχουργική κατεύθυνση, κατά τη γνώμη μου!  Το ‘’Of Fire and Stars’’ ήταν για εμάς ένα μεγάλο βήμα μπροστά, σίγουρα! Και άνοιξε ένα μεγάλο μονοπάτι για τον διάδοχό του, στο οποίο κατά τη γνώμη μου, γίνεται πιο established από ποτέ η ταυτότητα των Desert!

 

RockOverdose: Η πορεία σας μετά από κάθε άλμπουμ διαγράφεται ανοδική. Αναγνωρισιμότητα σε Ελλάδα και πρόσφατα αρκετά και στο εξωτερικό. Πως νιώθετε μέχρι σήμερα για αυτό;

Desert Near The End : Μας  χαροποιεί ιδιαίτερα! Το μόνο που μας προβληματίζει είναι το ο,τι δεν έχουμε την ευκαιρία να ταξιδεύουμε συχνά ώστε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την όποια καλή φήμη! Είναι υπέροχο να βρίσκεις συνεχώς νέους φίλους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς την δημιουργική σου διάθεση και όλο και περισσότεροι να μπορούν να αντιληφθούν τι έχεις να πεις...

 

 

RockOverdose: Μιλήστε μας για τις εμπειρίες σας στα πολύ μεγάλα live που έχετε συμμετάσχει.

Desert Near The End : Το άγχος πριν; Την ένταση να είναι όλα όσο πιο τέλεια γίνεται? Δεν ξέρω! Νομίζω πως αυτό που μας κάνει περισσότερο χαρούμενους κάθε φορά  είναι η φάση του απολογισμού και το εάν μπορούμε να βάλουμε θετικό πρόσημο! Πάντα όταν παίζουμε στο εξωτερικό έχουμε στο μυαλό μας ο,τι εκπροσωπούμε την ελληνική σκηνή και μας βγαίνει ένα πρόσωπο τελειομανίας και τσαμπουκά, το οποίο δεν θα έλεγα πως μας χαρακτηρίζει σαν προσωπικότητες τον καθένα ξεχωριστά! Χαχαχα!

 

RockOverdose: Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για ένα καλό live και πώς νιώθετε πάνω στη σκηνή;

Desert Near The End : Καλή προετοιμασία, σίγουρα! Να έχουν εξασφαλιστεί όλα τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν. Όταν δεν έχεις να ανησυχείς για τέτοιου είδους θέματα, απολαμβάνεις την ουσία στο μέγιστο! Επάνω στη σκηνή η φάση είναι αμφίδρομη, είναι στο χέρι σου να πάρεις το κοινό με το μέρος σου και αυτό που σου δίνει αυτή την ευκαιρία είναι, όπως είπα πριν, η καλή προετοιμασία και η σιγουριά που απορρέει από αυτή.

 

RockOverdose: Στο εξωτερικό σίγουρα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες από ότι στην Ελλάδα. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Desert Near The End : Στην δυνατότητα μια μπάντα να εμφανιστεί σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. Αυτό μόνο. Στην Ελλάδα το metal κοινό είναι πολύ περιορισμένο, οι μπάντες αρκετές...οπότε πρέπει να προβληθείς σε μεγαλύτερο κοινό!

 

RockOverdose: Πηγαίνετε γενικά σε underground metal live; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά;

Desert Near The End : Με κάθε ευκαιρία, πηγαίνουμε! Η γνώμη μας? Μα εκεί είναι που χτυπά η καρδιά της σκηνής, που είναι και μία από τις καλύτερες στον κόσμο!

 

RockOverdose: Πέρα από το δυναμικό κοινό που σας στηρίζει, υπάρχουν πάντα και οι κακές γλώσσες και τα αρνητικά σχόλια. Πώς τα αντιμετωπίζετε όλα αυτά;

Desert Near The End : Δεν γίνεται να τους ικανοποιείς όλους! Όταν εκτίθεσαι δημόσια, σίγουρα θα υπάρξουν και κάποιοι που θα βρουν κάτι αρνητικό να πουν. Δεν μας πειράζει. Η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη, είτε καλή είτε κακή! Την εμπάθεια απλά την αγνοούμε!

 

RockOverdose: Τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς;

Desert Near The End : Ο διάδοχος του “Of Fire and Stars” βρίσκεται στο τελικό στάδιο της μίξης και εντός των ημερών θα πάρει το δρόμο για το mastering. Οπότε, εαν όλα πάνε καλά, μέχρι την άνοιξη του ’21 θα παρουσιάσουμε το νέο μας άλμπουμ στους φίλους μας! ...covid επιτρέποντος!

 

RockOverdose: Φτάνοντας στο τέλος, δώστε μου μια συμβουλή για τους νέους μουσικούς που ξεκινάνε την πορεία τους γεμάτοι όνειρα και πάθος.

Desert Near The End : Stay true, stay focused,  stay strong!

 

RockOverdose: Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας δώσατε! Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις κομματάρες του πρόσφατου σας δίσκου!  Κάθε επιτυχία σε προσωπικό και μουσικό επίπεδο!

Desert Near The End : Kαι εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την πρόοδο της μπάντας και την ευκαιρία να μοιραστούμε  τα σχέδιά μας  με τους φίλους και τις φίλες μας!

follow the Path across the Desert…

 

 

 

 

Comments