Ανταπόκριση: EPICA, Skeptical Minds, Seduce The Heaven @ Gagarin 205, Αθήνα 2012

Μεγάλη μέρα σήμερα για τους παραβρισκόμενους στο Gagarin205, όπου με θερμότητα, αγάπη και όπως πάντα πολύ μετά καλωσορίσαμε και μέσα από ένα αξέχαστο show αποχαιρετήσαμε τους Oλλανδούς Epica και μερικούς φίλους τους.

 


 

Την βράδια άνοιξε μια καινούργια εμφάνιση. Οι Seduce The Heaven. Τους οπίους δεν τους είχα ξαναδεί live και πολλοί λογικό να μη τους γνώριζαν, αλλά αυτό ήταν που δημιούργησε την έκπληξη, του να βλέπουμε μια νέα σχεδόν μπάντα να πραγματοποιεί μια τόσο επαγγελματική εμφάνιση. Σύντομο set list, αλλά αρκετά ικανοποιητικό, με πολύ δικό τους υλικό και άψογο συνδυασμό καθαρών γυναίκειων φωνητικών με βαθιά brutal που τους κατέστησαν ιδανικούς καλεσμένους για την αποψινή βράδια. Θέλω να πιστεύω ότι τα λίγα λαθάκια που παρατήρησα ήταν καθαρά από απροσεξία αλλά σε γενικές γραμμές η απόδοση τους ήταν άψογη δεδομένου του χρόνου που υπάρχουν ως μπάντα και πιστεύω πως με μια τόσο όμορφη τραγουδίστρια να κλέβει την παράσταση θα τους ξαναδούμε στην σκηνή πολύ σύντομα.


 


 

Seduce The Heaven Setlist:

1.Reflection
2.Baseless Addiction
3.Field Of Dreams
4.Helpless Mind
5.Illusive Light

 


 

Δεύτεροι πήραν την σκυτάλη οι Skeptical Minds από το Βέλγιο. Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες μου εντυπώσεις δεν ήταν και οι καλύτερες. Αρκετές τεχνικές δυσκολίες πήγαν να σαμποτάρουν την εμφάνιση της αλλά σαν σωστοί επαγγελματίες δεν πτοήθηκαν καθόλου, συνέχισαν γερά και μέχρι το τέλος ήμουν απολύτως ικανοποιημένος με αυτό που είδα. Τρομερή επικοινωνία με το κοινό, μέσα από πολύ χαρούμενα τραγούδια, διασκευές μεγάλων κομματιών όπως τα Born to be Wild και Ace of Spades, με την guest εμφάνιση της Ηλιάνας των Meden Again στην σκηνή που ξεσήκωσε το κοινό αλλά και με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Καρολίνας, μιας ακόμα πανέμορφης front woman, η όποια είχε πλούσια προσόντα (και όχι μόνο φωνητικά) οι Skeptical Minds αναρριχήθηκαν ψηλά στην εκτίμηση μου και είναι μια μπάντα που θα ήθελα σίγουρα να ξαναδώ επί σκηνής. 

Η ώρα ήταν σχεδόν 10 όταν άρχισαν να χαμηλώνουν τα φωτά και το Karma(intro) να ηχεί ρυθμικά από τα ηχεία. Το κοινό φώναζε ρυθμικά και τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και με ότι έβλεπα τριγύρω μου, ήξερα ότι ήταν ένα πολυαναμενόμενο live. Από τις αγαπημένες μου μπάντες οι Epica και είμαι σίγουρος πως μετά από την αποψινή βράδια πολλοί θα μπορούν να πουν το ίδιο. Monopoly on Truth ήταν το πρώτο κομμάτι από τον πρόσφατο δίσκο τους Requiem for the Indifferent. Ήμουν πολύ συγκινημένος που  είχα επιτέλους την ευκαιρία να τους δω επί σκηνής και δεν με απογοήτευσαν ούτε δευτερόλεπτο. Ηχοληψία άψογη (αν και θα μπορούσε να είναι λίγο δυνατότερα), φωτισμός στην τρίχα αλλά τίποτα δεν επαρκούσε να πλαισιώσει κατάλληλα την μαγευτική Simone, η όποια δεν έχασε στιγμή την τσαχπινιά και την μαγεία της, ταξιδεύοντας μας με την μαγευτική φωνή της και την εκπληκτική παρουσία της.

  

Άκρως ικανοποιητικό το set list, με πολλά κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο τα όποια δεν στέρησαν καθόλου χρόνο από όλα τα classics τους. Το Serenade of Self-Destruction ακούστηκε αρκετά νωρίς στην βράδια, τρομερό κομμάτι μεγάλης διάρκειας το όποιο, με την παρουσία φωνητικών ξάφνιασε πολλούς κατόχους του δίσκου μετά από λάθος της Nuclear Blast που κατέληξε ο ήχος να έχει μόνο την Instrumental έκδοση.

 

Ένα live που είμαι σίγουρος ότι ευχαριστήθηκαν όλοι όσοι το παρακολούθησαν και που όσοι είχαν την δυστυχία να το χάσουν, θα το μετανιώνουν για πολύ καιρό. Αρκετά θετικό πάντως, και ιδιαίτερα προς τους απόντες, είναι το συμπέρασμα ότι κρίνοντας από τον τελευταίο δίσκο και την επικοινωνία τους με το κοινό, οι Epica είναι μια μπάντα που ακόμα μεγαλώνει. Πολύ σύντομα ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως θα τους ξαναδούμε και με καινούργιο και ακόμα καλύτερο υλικό.

 

 

 

Για το RockOverdose.gr: Γρηγόρης Μαντάος
Photos: Γιαννης Λιβανος (John Metalman)

 

 

 

 

Comments