Ανταπόκριση: Last Rizla “Noise Without Decay” release show w/ special guests: Rita Mosss, Krause Live @ Temple, Αθήνα (20/05/2023)

 


Με αφορμή την κυκλοφορία του πρόσφατου και πολύ δυνατού “Noise Without Decay”, οι Last Rizla κάλεσαν φίλους για μια βραδιά που εξελίχθηκε σε ένα μικρό αλλά εκκωφαντικό Noise festival.


 

21:18 ανεβαίνει στη σκηνή το πρώτο σχήμα.

Punk Rock + εντάσεις & ταχύτητα στο τέρμα = Krause.

Αυτή ήταν μάλλον η εξίσωση της δημιουργίας των Αθηναίων noise rockers. Χωρίς εισαγωγές και καλησπερίσματα, με τη δύναμη της βερμούδας, η μπάντα τέρμα δεμένη τα σάρωσε όλα.

Πολύ κέφι από όλο το σχήμα, φάνηκαν να χαίρονται πάρα πολύ που παίζουν ζωντανά.
Τα φωνητικά ανέλαβαν όλοι οι έγχορδοι και τα ντραμς ακουγόντουσαν γιγάντια. Ωραίες συνθέσεις που διαδέχονταν με μαεστρία η μία την άλλη.

Μόνο μου παράπονο η μία από τις φωνές που ακουγόταν αρκετά χαμηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες και τα όργανα.

Setlist:

Blister King
Steeped In Disaster
Death Town
Crowdfunded Assassination
Paingod
The Stuff of Tired Eyes
Straw Dogs
Romance, Adventure and a Date With Destiny
The Things I Love Affront Me With The Effort It Takes To Love Them
Mind Decay


 

Αλλαγή φρουράς με τον μπασίστα των Krause να μένει στη σκηνή και να αναλαμβάνει φωνητικά και κιθάρα, στο τρίο Rita Mosss.
Ζούγκλα. Αρρυθμίες, ηχητικές διαφωνίες, κόρνες και κρουστά να φαλτσάρουν, φωνητικά με δόση psych-garage και φαζάτο μπάσο να κρατάει τα χαμηλά με κέφι.
Nοise σε πιο ωμή εκδοχή με μεγάλη δόση χιούμορ που δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, με τα τελευταία κομμάτια του setlist να γκρουβάρουν και να με εκπλήσσουν ευχάριστα. Πάντα χαίρομαι να βλέπω σχήματα με παικταράδες που δεν παίρνουν τους εαυτούς τους στα σοβαρά.

 

Setlist:
Blue Sugar
A Childish Cat Song
Gospel 6
4 snares
Money is Bliss
Dry Humping
Cum Inside My Heart
Fairytale
Grandma’s Lullaby

 


23:00 ακριβώς μπαίνει το Last Christmas των Wham!

Οι Last Rizla ανεβαίνουν στη σκηνή, αγκαλιάζονται και φιλιούνται όπως κάνουν οι ιερείς πριν ετοιμάσουν τη Θεία Κοινωνία. Ετοιμάζονται και οι ίδιοι για τελετή;

 

Δεν επιλέγουν να ξεκινήσουν με κομμάτι από το νέο δίσκο και μπαίνουν με το Oporto. Ο ήχος τους είναι τσιμέντο και κάθε όργανο έχει τη δική του θέση. Το Temple έχει σχεδόν γεμίσει και ανταποκρίνεται στο ατελείωτο breakdown της μπάντας, που ανακατεύει στο setlist της τα κομμάτια του Noise Without Decay με τα παλαιότερα.
Highlight μάλλον όλης της βραδιάς, το He Who Talks Loud Saying Nothing με τη συμμετοχή του μπασίστα των Rita Mosss στα φωνητικά. Από τις πιο heavy μυσταγωγικές στιγμές ακραίου ήχου που έχω βιώσει σε live, ίσως θα ήταν καλύτερα να το κρατήσουν για το κλείσιμο, καθώς τίποτα δεν μπόρεσε να φτάσει την ένταση και το vibe αυτής της στιγμής.

 

 

Hades και η μπάντα αποχωρεί από την σκηνή. 23:43 και μπαίνει στα ηχεία ένα ragtime vintage κομμάτι. Οι Last Rizla δεν αργούν να ανέβουν ξανά και να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την στήριξη.

Συνεχίζουν ακούραστοι με κομμάτια από το νέο άλμπουμ. Ο κόσμος αχόρταγος, δεν σταματά το headbanging και μικρά mosh pit.
KLS9532 για το τέλος με τον τραγουδιστή να κατεβαίνει στο κοινό και πολύ επικά να τον σηκώνουν στα χέρια μέχρι το κλείσιμο. Μας ευχαριστούν ξανά και αποχωρούν.

Κανείς νομίζω δεν έφυγε παραπονεμένος αν και φάνηκαν να ψήνονται για περισσότερο.

Η επιλογή των supporting act ήταν ιδανική και όλες οι μπάντες έπαιξαν άψογα, με ωραίο ήχο.

Η Νοise τελετή ολοκληρώθηκε στον Ναό (Touchè?) με επιτυχία και οι Last Rizla έδειξαν πως τα κομμάτια του Noise Without Decay, είναι φτιαγμένα για να παίζονται ζωντανά.

 

Setlist:
Oporto
Dive
Classic Marathon
Rebound
The Debt
He Who Talks Loud Saying Nothing
Hades

B52
Mushy Peas
No Way Out
Bloody, Hairy
KLS9532

 

 

 

Για το RockOverdose,

Νίκος Χήναρης

 

 

Comments