MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth) στο RockOverdose: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω αυτή τη σύνδεση με το ελληνικό κοινό!”

 


Something wicked this way comes.....

Οι Ashes of Ares ανακοίνωσαν μια σειρά από εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δημιουργήθηκαν το 2012, από τα πρώην μέλη των Iced Earth Matt Barlow και Freddie Vidales έχοντας ως τώρα κυκλοφορήσει 3 full length albums. Με το πιο πρόσφατο "Emperors & Fools" (2022, Roar! Rock Of Angels Records) έρχονται να παρουσιάσουν το υλικό τους αλλά και πολλά κομμάτια των Iced Earth, ενώπιον του ελληνικού κοινού που τους λατρεύει!

Ο Matt Barlow επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια και ΝΑΙ θα τραγουδήσει κομμάτια από τη χρυσή εποχή του με τους Iced Earth! 


Διαβάστε παρακάτω την κουβέντα μας μαζί του και μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα από τα shows του στην Ελλάδα και Κύπρο!

 

👉 Θεσσαλονίκη: 10 Ιουνίου Eightballclub

👉 Λάρισα: 11 Ιουνίου Skyland live music venue

👉 Αθήνα: 12 Ιουνίου KYTTARO Live Club

👉 Ηράκλειο Κρήτης : 14 Ιουνίου Νυν και Αεί

👉 Λευκωσία (Κύπρος) : 16 Ιουνίου DownTown Live

👉 Ξάνθη: 17 Ιουνίου Nostos Live

👉 Καστοριά: 18 Ιουνίου @ Prague Live


 

RockOverdose: Πέρασε καιρός Matt! Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια;

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth): Ναι! Πάει πολύς καιρός ...Πραγματικά ελπίζω αυτό να λειτουργήσει καλά για εμάς, θα φέρουμε κάτι ξεχωριστό για τον κόσμο εκεί και θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όλους!

 

RockOverdose: Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την Ελλάδα;

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth): Όσες φορές βρέθηκα στην Ελλάδα ήταν πάντα καταπληκτικά! Από την πρώτη μου επίσκεψη προφανώς με τους Iced Earth, τα πλήθη εκεί ξετρελάθηκαν ! Ο κόσμος ήταν πραγματικά καταπληκτικός και γενναιόδωρος μαζί μας. Η μουσική των Iced Earth είναι πολύ σεβαστή και αυτός είναι ένας από τους λόγους, ή για να το θέσω καλύτερα, αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο Jon αποφάσισε να κάνει το Iced Earth Live album "Alive In Greece".

Προφανώς, εντυπωσιαστήκαμε από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε στα μέρη σας, ενθουσιαστήκαμε από όλους όταν κάναμε το live και το album ήταν το επόμενο επίπεδο! Επομένως, όλες οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις μου από εκεί είναι πραγματικά εκπληκτικές, οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και φανταστικοί οπαδοί, το φαγητό είναι επίσης απίστευτο, ο καιρός είναι επίσης καλός. Ανυπομονώ να το ξαναζήσω!

 

 

RockOverdose:Αυτή θα είναι η πρώτη σας εμφάνιση με τους Ashes Of Ares εδώ μετά την κυκλοφορία των 3 album σας. Νιώθεις κατά κάποιο τρόπο πως συστήνεσαι  ξανά στο ελληνικό κοινό;

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth): Ναι! Σίγουρα το ελπίζουμε καθώς δεν γνωρίζω πράγματι πως θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου ακούγοντας τη μουσική μας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει θετικό feedback, το οποίο έχουμε δει ως τώρα online, σχετικά με το υλικό των Ashes Of Ares.

Σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθούμε να μιμηθούμε τους Iced Earth με τη μουσική ή τον τρόπο που γράφουμε, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομοιότητες που ο κόσμος μπορεί να διακρίνει.

Είμαστε επίσης πολύ τυχεροί που έχουμε μια ελληνική εταιρεία να μας υποστηρίζει, την Roar! Rock Of Angels, μέσω της οποία κυκλοφόρησαν τα τελευταία 2 album μας. Επομένως αυτό είναι ένα ακόμη bonus για εμάς, κάτι που μας συνδέει επιπλέον με την Ελλάδα. Ο Άκης Κοσμίδης και τα παιδιά απ' την Roar, είναι πράγματι φοβεροί και υπέροχοι συνεργάτες!

Φυσικά θα παίξουμε και κάποια κομμάτια των Iced Earth, κάποια τραγούδια που αγαπάνε οι οπαδοί μας και κάποια που δεν έχουν παιχτεί ζωντανά ποτέ ξανά!

Επομένως, πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ ωραίο show και το κοινό θα μπορέσει να συμμετέχει μαζί μας. Αυτή είναι και η πρόθεσή μου! Θέλω να εκπληρώσω τις επιθυμίες όλων, να γίνουν μέλη της οικογένειας των Ashes Of Ares και να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι αυτό γιατί πιστεύω ότι το χρωστάμε στους Έλληνες οπαδούς!

 

 

RockOverdose: Οπωσδήποτε αισθανόμαστε το ίδιο! Μιας και δε κάνετε τόσο συχνά ζωντανές εμφανίσεις, θα ήθελες να μας μιλήσεις για τους Ashes Of Ares - για όσους δεν γνωρίζουν το υλικό σας. Τί περίπου θα περιλαμβάνει το setlist σας;  

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth): Θέλουμε να δώσουμε σε όλους μια μικρή γεύση από όλους τους δίσκους μας, αλλά θα επικεντρωθούμε στον πιο πρόσφατο album "Emperors And Fools", μιας και είναι περιοδεία προώθησής του. Το θεωρώ το πιο δυνατό μας album μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά σπουδαία τραγούδια σε αυτό, μελωδικά αλλά και πιο δυναμικά ώστε ο κόσμος να μπορέσει να κοπανηθεί! Φυσικά, όπως είπα και πριν το setlist περιλαμβάνει και κομμάτια των Iced Earth. Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε το show με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σκοπό να υπάρχει μια μικρή σύγκριση και πιστεύω θα περάσουμε πολύ καλά όλοι!

 

 

RockOverdose: Από την πρώτη φορά που ξεκίνησες με τους Iced Earth και την μετέπειτα πορεία σου, πλέον με τους Ashes Of Ares - πώς βλέπεις την προσωπική σου εξέλιξη σαν μουσικός αλλά και σαν άτομο; 

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth): Θεωρώ πως όλοι μας εξελισσόμαστε! Χρησιμοποίησες την κατάλληλη λέξη, εξέλιξη! Καθώς μεγαλώνουμε, είτε ηλικιακά, είτε συναισθηματικά είτε ακόμη και πνευματικά.. υπάρχουν διάφορα πράγματα στη ζωή μας που είναι είτε προκλήσεις είτε καλύτερα δώρα, τα οποία εμείς ενσωματώνουμε σε αυτό που κάνουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Εκτός από τις εμπειρίες αυτές, υπάρχουν και άτομα τα οποία με έχουν επηρεάσει άμεσα σχετικά με τη μουσική. Ξεκινώντας απ΄τον αδερφό μου που με μύησε σε αυτό το είδος, τους καθηγητές φωνητικής μου που συνέβαλαν σημαντικά στον τρόπο που χρησιμοποιώ τη φωνή μου και φυσικά ο Jon Schaffer, ο οποίος είχε για μένα τεράστια επιρροή στον τρόπο που γράφω μουσική και στον τρόπο που την παρουσιάζω προς τα έξω. Επιπλέον, η συμβολή του σε αυτό με βοήθησε σε συγκεκριμένο βαθμό στο να βρίσκω ιδέες και να σκέφτομαι έξω απ' τα συνηθισμένα.

Επίσης, ο θρυλικός Jim Morris, παραγωγός σε μερικούς από τους δίσκους που έχω πάρει μέρος, μου πρόσφερε πολλά! Συμβουλές και εργαλεία σχετικά με το πως να χρησιμοποιώ τη φωνή μου, πράγματα που με οδήγησαν στο σημείο που βρίσκομαι τώρα. Συνεχώς μαθαίνω βέβαια νέα πράγματα. Αλλά πλέον είμαι σε ένα σημείο που έχω μεν μεγαλώσει και γνωρίζω πως να κάνω χρήση όλων αυτών των "εργαλείων", και να μπορώ πχ να φτιάξω τη δική μου μουσική σε ένα studio μόνος μου, αλλά αν κάποιος έρθει και μου προτείνει κάτι, κάποιος τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι στον τομέα της μουσικής φυσικά είμαι πρόθυμος να τον ακούσω και να το δοκιμάσω. Είναι πάντα καλό να είσαι ανοιχτός στη μάθηση και να δέχεσαι νέες και καλές ιδέες.

Επομένως, μπορώ να πω ότι καθώς περνούν τα χρόνια υπάρχει εξέλιξη για εμένα, και πιστεύω πως όποιος δεν προχωρά και είναι κολλημένος στην άποψή του χωρίς να την αλλάζει είναι λάθος! Πιστεύω ότι η ζωή πρέπει να είναι μια συνεχής εξέλιξη.

 

 

RockOverdose: Ναι, έχεις δίκιο και ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου για αυτό, γιατί όπως είπες οι άνθρωποι έχουν σχεδιαστεί για να εξελίσσονται. Εξελισσόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Ωστόσο, η φωνή σου έχει συνδεθεί ή για να το θέσω καλύτερα, έχει σημαδέψει τη χρυσή εποχή των Iced Earth και δεδομένου ότι το album "Alive In Athens" έχει αποτυπώσει το πάθος του ελληνικού κοινού σε αυτές τις συναυλίες σας στην Ελλάδα τότε, σίγουρα δείχνει πως υπάρχει μια πολύ δυνατή σχέση με εσένα προσωπικά, τη φωνή σου και τα τραγούδια που τραγουδήσατε; Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth):Είναι πραγματικά καταπληκτικό! Είναι κάτι που σίγουρα δεν είχα φανταστεί ποτέ μεγαλώνοντας εδώ στο Delaware (ΗΠΑ), ότι κάποια μέρα θα γίνω μέρος ενός τόσο εμβληματικού δίσκου. Είναι αρκετά συγκλονιστικό! Όπως είπα πριν, είναι κάπως τρελός ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα με αυτή τη σύνδεση με τους Έλληνες οπαδούς και τους Iced Earth. Χαίρομαι που συμμετείχα σε αυτό και που εν τέλει όλη αυτή η σύνδεση με την Ελλάδα πλέον κατέληξε να έχουμε συνεργασία με τη Rock Of Angels Records, που είναι ελληνική δισκογραφική. Αυτό είναι αρκετά απίστευτο! Οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω, στην περιοχή μου εδώ, με ρωτούν για το πως μια ελληνική δισκογραφική συνεργάζεται μαζί μας και προσπαθώ να τους εξηγήσω πώς λειτούργησε ή πώς έγινε αυτό... Είναι τιμή μου! Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω αυτή τη σύνδεση!

 

 

 

 

RockOverdose: Matt, απάντησες μόνος σου σε όλες σχεδόν τις ερωτήσεις που είχα προετοιμάσει. Κάποια άλλη πληροφορία που θα ήθελες να αναφέρεις σχετικά με το show; Θα είναι full electric ή θα περιλαμβάνει και κάποιες ακουστικές στιγμές;

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth):Λοιπόν, στο μεγαλύτερο μέρος του θα είναι ηλεκτρικό, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξουν και κάποιες ιδιαίτερες στιγμές. Όμως δεν θα ήθελα να τα αποκαλύψω όλα! Μετά το πρώτο  μας show ο κόσμος θα το μάθει σύντομα! Θέλω πολύ να το κρατήσω κάπως μυστικό, θέλω είναι έκπληξη!

 

RockOverdose: Πολύ καλά! Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες και νομίζω το ίδιο κι εσείς!

 

MATT BARLOW (Ashes Of Ares, ex-Iced Earth): Απολύτως! Ελπίζω πως όλοι θα απολαύσουν τα shows μας. Έχουμε ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο και ανυπομονώ για τις αντιδράσεις του κόσμου! Μέχρι τότε να είστε καλά και να προσέχετε!

 

 

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

 

 


 

 

Comments