Σαν σήμερα οι ACCEPT μας συστήνονται με το ομώνυμο ντεμπούτο τους!

 

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει το ρητό. Σίγουρα όταν μιλάμε για ντεμπούτο άλμπουμ, δεν είναι πάντα ο κανόνας, στην περίπτωση όμως των Accept ίσχυσε. Όταν 42 χρόνια νωρίτερα, οι Γερμανοί έκαναν την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα, σίγουρα κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί, τις τεράστιες διαστάσεις που θα έπαιρνε το όνομά τους στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το υλικό είχε συγκεντρωθεί από τα προηγούμενα χρόνια τους και ήταν ένα μίγμα από διάφορα είδη. Ο τραγουδιστής τους Udo Dirkschneider, έχει δηλώσει πως αν και ήταν συναρπαστικό να μπαίνουν για πρώτη φορά σε στούντιο ηχογράφησης, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Και να σκεφτεί κανείς, πως βλέποντας αυτό το τόσο πρωτοπόρο εξώφυλλο, με την κυρία και το αλυσοπρίονο, αφενός εκπλήσσεται ευχάριστα, αφετέρου μάλλον ετοιμάζεται για κάτι πιο άγριο από αυτό που προκύπτει.

 

 

Τι φταίει λοιπόν και το “Accept”, αποτέλεσε ένα μέτριο ως κακό ξεκίνημα ώστε να συγκαταλέγεται στις χειρότερες κυκλοφορίες του συγκροτήματος; Ασφαλώς, σημαντικό ρόλο έχει παίξει η επιλογή των κομματιών, που προσεγγίζουν το hard rock στυλ, απέχοντας αρκετά από το αγνό heavy metal που ακολούθως θα εισάγει η μπάντα. Αν και υπάρχουν αρκετά αξιόλογα riff και σόλο, ορισμένες συνθέσεις ακούγονται αρκετά μονότονες, με επαναλαμβανόμενα στοιχεία που δημιουργούν μια υποτονική αίσθηση. Ο βασικός παράγοντας όμως, που υποβαθμίζει σημαντικά το δίσκο, είναι η κακή παραγωγή του, η οποία σε περιπτώσεις στερεί τις δυνατότητες κάποιων τραγουδιών, με τον ήχο τους να μοιάζει με άσχημο συνονθύλευμα  θορύβων. Η φωνή του Udo, είναι ακόμη αρκετά ανώριμη και είναι δύσκολο να την αναγνωρίσει κανείς. Συνολικά, λίγα πράγματα έχουν μείνει από την πρώτη προσπάθεια των Accept, της οποίας η καλύτερη στιγμή είναι μάλλον η μπαλάντα “Seawinds”.

Φυσικά, παρά το φτωχό αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο ντεμπούτο, ήταν ένα σημαντικό βήμα γι’ αυτούς, αφού τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν για πρώτη φορά σε γειτονικές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γαλλία. Σταδιακά το συγκρότημα θα βρει τα πατήματα του και άλμπουμ στο άλμπουμ θα καταφέρει να αναδειχθεί σε μία από τις ιστορικότερες heavy metal μπάντες του πλανήτη!

 

 

Comments