Sacramentum – Bewitched στο RockOvedose: “Εξελισσόμαστε παραμένοντας πιστοί στην αθάνατη κληρονομιά μας!”

Οι θρυλικοί Σουηδοί black metalers Sacramentum μαζί με τους συμπατριώτες τους Bewitched πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, παίζοντας ζωντανά ολόκληρα τα θρυλικά debut albums τους “Far away from the sun” και "Diabolical Desecration" & "Pentagram Prayer" αντίστοιχα.

 

Ο Nisse Karlén των Sacramentum καθώς και ο Vargher των Bewitched,  απαντούν από κοινού στις ερωτήσεις μας σχετικά με την ιστορία των συγκροτημάτων τους,  σχολιάζουν τη black metal σκηνή και τα θρυλικά τους album και μοιράζονται τα μελλοντικά τους σχέδια.

 


RockOvedose: Αρχικά, να σε καλωσορίσουμε στο Rock Overdose, πώς νιώθεις που επιστρέψατε στα μουσικά δρώμενα και ο κόσμος δεν σας ξέχασε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Χαιρετισμούς από την Κόλαση! Σας ευχαριστούμε που προσκαλέσατε την Αρχαία και Κολασμένη οντότητα των Sacramentum.

 

Είναι φανταστικό που οι ύμνοι μας στο χάος και στο αρχέγονο σκοτάδι είναι διαχρονικοί και άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου. Το Μαύρο Πάνθεον των Sacramentum στήνεται ξανά!!!

 

Vargher (Bewitched): Ευχαριστώ. Είναι υπέροχο που επιτέλους μπορώ να διαδώσω το Hellcult στην Ελλάδα. Είναι φυσικά ένα φανταστικό συναίσθημα γνωρίζοντας ότι όλοι είναι ακόμα στη μαγεία που δημιουργήσαμε!

 

 

RockOvedose: Θα θέλαμε να μάθουμε το κίνητρο της δημιουργίας των συγκροτημάτων σας τότε. Όλη η σουηδική σκηνή βρισκόταν σε άνοδο ειδικά μετά το διάλειμμα των Bathory, Candlemass και Entombed. Νιώθετε ότι άνοιξαν οι πόρτες για να μπουν νέα συγκροτήματα; Πώς θα περιγράφατε τις πρώτες μέρες της ύπαρξής σας;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Προσωπικά ξεκίνησα να πουλάω κασέτες εκείνο τον καιρό, το 1987 για την ακρίβεια, ήμουν 13 χρονών τότε.

Ως λάτρης της ακραίας μουσικής και της εσωτερικής κλήσης που ένιωθα βαθιά μέσα μου, άρχισα να αναπτύσσω τη μουσική σε διάφορες μορφές.

Το 1990 ξεκίνησα αυτό που αργότερα έγινε Sacramentum, εκείνη την εποχή είχα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τη σουηδική underground σκηνή που άρχισε να τυγχάνει πραγματικής αναγνώρισης σε όλο τον κόσμο.

Φυσικά, οι μπάντες που αναφέρεις ήταν και είναι πολύ σημαντικές τόσο για μένα όσο και για τους Sacramentum.

 

Vargher (Bewitched): Για εμάς ήταν απλώς θέμα ανάγκης να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό από τις άλλες μπάντες στις οποίες συμμετείχαμε τότε, εγώ με τους Ancient Wisdom και ο Blackheim με τους Katatonia. Επίσης, νιώσαμε την ανάγκη να δείξουμε πώς θα έπρεπε να αναπαρίσταται η αρχαία φλόγα του metal, είχαμε διαβάσει πάρα πολλές συνεντεύξεις με συγκροτήματα που ισχυρίζονταν ότι ακούγονται ως "παλιά σχολή", αλλά απλώς δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν αυτόν τον συγκεκριμένο κολασμένο ήχο.

 

 

RockOvedose: Είστε δύο μπάντες που για κάποιο λόγο, τo ντεμπούτo σας – που δημιουργήθηκαν την ίδια ιερή χρονιά του 1996 - έχουν επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο ολόκληρη την καριέρα σας. Τα “Far Away From The Sun” και “Diabolical Desecration” είχαν πολύ δυνατό αντίκτυπο και συνόδεψαν τα εφηβικά μας χρόνια. Πώς νιώθεις τώρα που τo ντεμπούτo σας πήραν ξανά ζωή και γιατί πιστεύεις ότι άντεξαν τόσο δυνατά στη δοκιμασία του χρόνου μετά από 27 χρόνια;

Nisse Karlén (Sacramentum): Όταν ηχογραφήσαμε το "Far Away From The Sun" στα μέσα του 1995, νιώσαμε από την αρχή ότι ήταν μεγαλύτερο από εμάς και αφήσαμε τις ψυχές μας να πάνε με το συναίσθημα που δημιουργήσαμε και την αδάμαστη δύναμη που μας καλούσε τόσο δυνατά. Γνωρίζαμε ελάχιστα το πού θα μας πήγαινε όλο αυτό , αλλά νιώθαμε ότι ήταν απολύτως φυσικό να ακολουθήσουμε τα ένστικτά μας  και να αγγίξουμε την ομορφιά των "παγωμένων βασιλείων" που δημιουργήθηκαν στο "Far Away From The Sun".

Εκ των υστέρων, είμαι πολύ περήφανος για το πείσμα και τη δύναμη της θέλησής μας να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να είμαστε ένα μέσο σε αυτό το ταξίδι προς την πρωταρχική πηγή του Χάους.

Μόλις τα τελευταία χρόνια μπόρεσα να συλλάβω πλήρως το μέγεθος και τις απερίγραπτες δυνάμεις που είχαν συγκληθεί στο "Far Away From The Sun".

Το 1990 διοχέτευσα μια πρωταρχική και υπέρτατη δύναμη που γέννησε/ ξύπνησε το αρχαίο και κολασμένο πνεύμα του Sacramentum, Αυτή η Οντότητα είναι μαζί μου από τότε και έχει αυξηθεί σε αναλογίες πολύ πέρα από τον έλεγχο και την ανθρώπινη κατανόηση.

Τα μέλη των Sacramentum είναι τώρα και για πάντα υπεύθυνοι να εκτελούν το αθάνατο θέλημά αυτής της οντότητας.

 

Vargher (Bewitched): Ευχαριστώ για αυτά σας τα λόγια. Θυμάμαι ότι ένιωσα ότι πραγματικά συνέβη κάτι ιδιαίτερο όταν ηχογραφήθηκε το demotape του Hellspell. Και από εκείνη τη στιγμή το υπόλοιπο άλμπουμ δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και το να πετύχουμε τη δισκογραφική συμφωνία με την Osmose κατά τον ίδιο τρόπο ήταν πράγματι μια προσωπική επιτυχία που τροφοδότησε ακόμα περισσότερο τη φλόγα μας.

Ο λόγος για τον οποίο ένα άλμπουμ μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου είναι απλώς επειδή δημιουργήθηκε με τις πιο ειλικρινείς και αφοσιωμένες προθέσεις. Και να το αγγίζει το κρύο χέρι του διαβόλου.

 

 

 

 

RockOvedose: Συνεχίζοντας στην προηγούμενη ερώτηση, αισθανθήκατε πως ό,τι κι αν κάνατε μετά, συγκρίθηκε με κάποιο τρόπο με το ντεμπούτο σας; Αισθάνεστε ότι δεν εκτιμηθήκατε λίγο αργότερα επειδή πολλοί άνθρωποι στάθηκαν στο μεγαλείο των πρώτων άλμπουμ και των δύο συγκροτημάτων ή πιστεύετε ότι είχατε μια δίκαιη κρίση για ολόκληρη τη μέχρι τώρα καριέρα σας;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Και ναι και όχι, αναπτύξαμε και δοκιμάσαμε τον ήχο και τα οράματά μας και στο "The Coming Of Chaos" κάναμε πολλά λάθη όσον αφορά τον ήχο και τη μίξη, έχω αποθηκεύσει τις αρχικές κασέτες για το "The Coming Of Chaos" και ήμουν πάντα απογοητευμένος με το αποτέλεσμα. Πέρυσι ψηφιοποίησα τα αρχεία και μαζί με τον Dan Swanö έκανα ένα πλήρες remix του άλμπουμ και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Με έναν νέο εκπληκτικό πίνακα του Necrolord όπως θέλαμε να είναι. Θα κυκλοφορήσει από την Century Media αργότερα μες στη χρονιά.

Το "Far away From The Sun"  θεωρείται ως κλασικό album σήμερα και δικαίως, αλλά νομίζω ότι η νέα έκδοση του "The Coming Of Chaos" θα ανταποκριθεί στο "Far away…"  ή θα του δώσει κάτι αντίστοιχο τουλάχιστον.

 

Vargher (Bewitched): Προσωπικά αισθάνομαι ότι τόσο το “Diabolical Desecration” όσο και το “Pentagram Prayer” ήταν ένα μνημειώδες μέρος της καριέρας μου και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για αυτές τις δημιουργίες. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι το ντεμπούτο ξεχώρισε με αυτόν τον τρόπο πραγματικά, τα ακόλουθα άλμπουμ έτυχαν επίσης αρκετά καλής υποδοχής. Αλλά καταλαβαίνω ότι τα ντεμπούτο άλμπουμ έχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των ανθρώπων, πάντα έτσι ήταν.

 

 

RockOvedose: Έχουν περάσει χρόνια από τότε που είχαμε ένα album σας, το τελευταίο των Sacramentum ήταν το 1999 και το τελευταίο των Bewitched ήταν το 2006. Τι συνέβη μετά τις τελευταίες σας κυκλοφορίες και γιατί ήταν τώρα μια ιδιαίτερη και κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή σας; Τι να περιμένει ο κόσμος στο μέλλον και για τις δύο μπάντες;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Νιώσαμε τότε ότι είχαμε κάνει αυτό που θέλαμε να κάνουμε και ακόμη περισσότερο, δεν θέλαμε να συνεχίσουμε, καθώς νιώθαμε πως το συναίσθημα είχε χαθεί και θέλαμε να αναπτύξουμε άλλες πλευρές του εαυτού μας. Δεν θα ήταν δίκαιο για το πνεύμα των Sacramentum να συνεχίσουμε και παράλληλα να ακολουθήσουμε τα δικά μας προσωπικά μονοπάτια.

 

Η αρχαία και κολασμένη οντότητα των Sacramentum μας το επέβαλλε και επειδή πάντα νιώθαμε την παρουσία της, αυτή τη φορά δεν είχαμε άλλη επιλογή απ' το να επιστρέψουμε. Μας κάλεσε από τα βάθη που ήταν αδρανή όλα αυτά τα χρόνια και ζήτησε να "χυθεί αίμα" άλλη μια φορά.

 

Vargher (Bewitched): Έχω κρατήσει τον εαυτό μου αρκετά απασχολημένο με τους Naglfar και κυκλοφορώντας άλμπουμ και γράφοντας υλικό με άλλα projects όπως τους Trinitas και τους Eudaimony για παράδειγμα. Εκτός από αυτό, τελείωσα και το νέο άλμπουμ των Ancient Wisdom πριν από λίγο καιρό και γράφω αρκετό υλικό για τους Bewitched όλα αυτά τα χρόνια. Ένα νέο άλμπουμ θα ηχογραφηθεί μέσα στο 2023.

 

 

RockOvedose: Αν και ο ήχος σας δεν είχε ποτέ την αρχετυπική black προσέγγιση, καθώς έχει περισσότερη μελωδία και δεξιοτεχνία στο παίξιμό σας, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε γιατί τα σουηδικά συγκροτήματα ακούγονται τόσο διαφορετικά σε σύγκριση με τα νορβηγικά. Νιώσατε ποτέ ότι γινόταν ένας κατά κάποιο τρόπο «πόλεμος», ή υπάρχει μια αντιπαλότητα,  αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με την black metal προσέγγιση;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Όσον αφορά την προσέγγιση των Sacramentum, δεν ήμασταν ποτέ σε κανέναν "αγώνα ή διαγωνισμό" για να το πω έτσι, πιστεύω πως κάθε μπάντα που άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει.

Εκείνες οι μέρες ήταν τουλάχιστον χαοτικές, αλλά μείναμε πιστοί στον εαυτό μας και στο πνεύμα από το οποίο προερχόμαστε και οδηγούμαστε από τα δικά μας μοναδικά συναισθήματα να δημιουργήσουμε, όχι να αντιγράψουμε για να γίνουμε διάσημοι, κακοί ή οτιδήποτε άλλο!

 

Vargher (Bewitched): Όχι καθόλου. Η σκηνή τότε ήταν πραγματικά μοναδική και οι μπάντες είχαν τον προσωπικό τους ήχο. Η Σουηδία είχε πάντα αυτή τη μελωδική προσέγγιση και δεν μπορώ πραγματικά να απαντήσω γιατί.

 

 

RockOvedose: Θα θέλαμε να μάθουμε τις επιρροές σας, οι οποίες σας οδήγησαν να φτιάξετε τα συγκροτήματά σας και επίσης αν είστε οπαδοί νεότερων συγκροτημάτων και της εξέλιξης της metal σκηνής, αν σας αρέσουν κάποιες μπάντες που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος. Νιώθετε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αναδυθούν ίσως οι νέοι Sacramentum ή οι νέοι Bewitched ή συμφωνείτε με την άποψη ότι κάποια πράγματα - και συγκροτήματα - συμβαίνουν μόνο μία φορά, επομένως η επιρροή τους παραμένει ζωντανή με τα χρόνια;

 

 Nisse Karlén (Sacramentum): Μερικές από τις μπάντες που μας επηρέασαν είναι οι Kiss, Judas Priest, Black Sabbath, Iron Maiden, Wasp, Saxon και αργότερα οι Venom, Slayer, Metallica, Possessed, Death, Dark Angel, Destruction, Sodom, Hellhammer, Celtic Frost, Bathory κ.ο.κ.. Συνεχίζουμε να είμαστε όλοι θαυμαστές όλων των αναφερόμενων συγκροτημάτων και τόσων άλλων.

Εξακολουθώ να εκπλήσσομαι από τις νεότερες μπάντες που πηγαίνουν τη metal σκηνή πιο μακριά από ό,τι μπορούσαμε να φανταστούμε. Η Black Metal σκηνή εξελίσσεται συνεχώς και μου αρέσουν πολλά νεότερα συγκροτήματα όπως οι: Voodus, Ritual Death, Celestial Bloodshed, Ascension, Mephorash, Knokkelklang, Rebirth Of Nefast.

Σίγουρα αισθάνομαι ότι οι Sacramentum έχουν πολλά να προσφέρουν ακόμη, ο κολασμένος ήχος των Sacramentum εξελίσσεται συνεχώς, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στην Αθάνατη Κληρονομιά μας.

 

Vargher (Bewitched): Ήταν ο, υποθέτω, κλασικός τρόπος να ασχοληθώ με τη μουσική για μένα. Ένας συγγενής μου έδειξε το άλμπουμ “Destroyer” των Kiss όταν ήμουν παιδί και ήμουν εντελώς έκπληκτος. Από εκείνη τη στιγμή συνέχισα να ψάχνω για όλο και πιο ακραίες μπάντες και πήγα ένα ‘ταξίδι’ μέσω των WASP, των Iron Maiden στο thrash metal με τους Metallica και τους Kreator και μετά στη σκηνή του death και του black metal.

Εξακολουθώ να ανακαλύπτω νέα μουσική και τα πιο πρόσφατα πράγματα που τράβηξαν πραγματικά την προσοχή μου ήταν οι τελευταίες κυκλοφορίες των Lifvsleda, Chaos Invocation, Thy Darkened Shade, AA Williams και Abysmal Grief μεταξύ άλλων. Το αν ο κόσμος θα εκτιμήσει ένα νέο άλμπουμ των Bewitched μένει να φανεί, αλλά η φλόγα του Hellcult καίει πιο φωτεινή παρά ποτέ. Αυτό είναι σίγουρο.

 

 

RockOvedose: Στην Ελλάδα τρέφουμε πολύ μεγάλο σεβασμό στις γνώσεις των Σουηδών για τη μουσική. Γνωρίζουμε ότι εκπαιδεύεστε από πολύ μικρή ηλικία για να μάθετε ένα όργανο. Είναι αυτός ο παράγοντας αρκετός για να οδηγήσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, ώστε να είναι ευκολότερο να σχηματιστεί μια μπάντα;

Επίσης, πώς σας αντιμετωπίζουν από το σουηδικό κράτος όσο αφορά με τις ευκαιρίες που μπορεί να έχετε στη συνέχεια; Ρωτάω γιατί η ελληνική κοινωνία δεν θα δεχτεί ποτέ μπάντες όπως οι Rotting Christ, οι Septicflesh ή οι Nightfall, παρά την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, μόνο και μόνο επειδή είναι metal μπάντες.

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Όταν ξεκίνησαν οι Sacramentum το 1990, είχαμε πολλή βοήθεια από τη μικρή πόλη στην οποία ζούσαμε, λάβαμε βοήθεια για να βρουμε μέρος για πρόβες και χρηματοδότηση για μουσικό εξοπλισμό, οπότε με αυτόν τον τρόπο η Σουηδία ήταν και προφανώς εξακολουθεί να είναι πολύ τυχερή. Όσο για την αποδοχή ήταν ανύπαρκτη τότε, ήμασταν παρίες και οι περισσότεροι μισούσαν την όψη μας.

Σήμερα, η Σουηδία έχει σπουδαία εξαγωγή από μεγάλες μπάντες που συνεχώς εμφανίζονται, επομένως είναι όλο και πιο αποδεκτό, αλλά το Black Metal εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνο από πολλές απόψεις.

Συγκροτήματα όπως οι Rotting Christ ήταν πάντα outsiders και απειλή για τη νοοτροπία των σκλάβων και των ηγετών τους, η επιμονή τους δείχνει στην ελληνική κοινωνία ότι θα είναι πάντα απέναντι στον Χριστιανισμό και τις άλλες οργανωμένες θρησκείες ως ελεύθερα πνεύματα που ποτέ δεν αποδέχονται τη σκλαβιά της περιορισμένης ύπαρξης. Χαιρετίζω όλες αυτές τις μπάντες!

 

Vargher (Bewitched): Ναι, μυηθήκαμε στη μουσική και τα μουσικά όργανα σε νεαρή ηλικία στο σχολείο εδώ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι πράγματι ένας σπουδαίος παράγοντας για τα πολλά συγκροτήματα που αναδύονται από τη Σουηδία. Επίσης, μπορείς  να μπεις  σε μέρη για πρόβες αρκετά εύκολα, και υπάρχουν πολλά πλήρως εξοπλισμένα μέρη όπου μπορείς ως νέος να περάσεις χρόνο δωρεάν.

Η metal μουσική γενικά είναι καλά αποδεκτή εδώ, υπάρχουν τόσες πολλές επιτυχημένες μπάντες, έτσι έχει γίνει μάλλον mainstream. Εξακολουθώ να προτιμώ να μένω στη σκιά, το underground είναι εκεί που ανήκουμε.

 

RockOvedose: Υπήρξατε ενεργοί σε μια εποχή πριν από τρεις δεκαετίες όπου όλα ήταν πιο «ρομαντικά» και όχι τόσο άμεσα διαθέσιμα. Πώς βλέπετε την εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του Youtube και άλλων μουσικών πλατφορμών, των torrents κλπ; Τι έχουν κάνει καλύτερα ή χειρότερα και πόσο βοηθά τα συγκροτήματα στις μέρες μας να υποστηρίζουν τη δουλειά τους; Πιστεύετε ότι θα είχατε περισσότερες ευκαιρίες εάν υπήρχαν αυτές οι πτυχές στο παρελθόν ή προτιμάτε τα γεγονότα όπως συνέβησαν;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Η εξέλιξη έχει πάντα τις καλές και τις κακές της πλευρές.  Ευχαριστώ όλες αυτές τις πλατφόρμες για τη διάδοση του κολασμένου ήχου των Sacramentum, το μειονέκτημα είναι ότι πολλοί μ@λ@κες πλουτίζουν βρώμικα από τα χρήματα των καλλιτεχνών.

Νομίζω ότι υπάρχει τεράστια βοήθεια για τις νέες μπάντες να προωθήσουν τον εαυτό τους σήμερα, αλλά με τον τεράστιο αριθμό συγκροτημάτων εκεί έξω πρέπει να δημιουργήσεις κάτι πολύ προσωπικό που να μπορεί να σταθεί από μόνο του, διαφορετικά θα πνιγείς στη μετριότητα της μεγάλης μάζας.

 

Vargher (Bewitched): Τα πράγματα είναι φυσικά θετικά σχετικά με το πώς έχει εξελιχθεί η μουσική βιομηχανία, ο τρόπος ανακάλυψης νέων συγκροτημάτων με τις υπηρεσίες των YT, Spotify, Bandcamp κ.λπ. Ακόμα η μαγεία της αναμονής νέων κυκλοφοριών έχει φύγει λίγο πολύ…

Θυμάμαι ότι το επισκεπτόμουν το τοπικό δισκάδικο κάθε μέρα  ρωτώντας εάν τελικά έφεραν την κυκλοφορία που περίμενα, και αν όχι άκουγα άλλα άλμπουμ. Έπρεπε να δουν αν θα μπορούσα να βρω κάτι άλλο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μου. Σήμερα είναι εύκολο να "κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ", απλώς το ηχογραφείς στο σπίτι και μετά το ανεβάζεις  για παράδειγμα, στο Spotify.

Ευτυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν εταιρίες  που επικεντρώνονται σε ποιοτικό υλικό και κυκλοφορούν εκδόσεις που είναι καλοφτιαγμένες και σχεδιασμένες. Και αυτό είναι κάτι που θα κερδίζει πάντα τον σεβασμό μου.

 

 

 

RockOvedose: Θα σας δούμε και τους δύο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι είναι ένα γεγονός που έχει κάνει πολλούς ανθρώπους χαρούμενους, ειδικά ανθρώπους της ηλικίας μου, ήμουν 15 ετών όταν κυκλοφόρησαν τα album σας και έζησα μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τι να περιμένουμε από τα live set σας και πώς νιώθετε που μετά από τόσο καιρό υπάρχουν νέες περιοχές για να ανακαλύψετε και να διαδώσετε τη μουσική σας;

 

Nisse Karlén (Sacramentum): Πρώτα απ' όλα, οι Sacramentum είμαστε πολύ ευγνώμονες που επιτέλους θα πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά μια τελετουργία στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Ως Sacramentum προσπαθούμε να ανοίξουμε  πύλες σε άλλη διάσταση για όσους είναι πρόθυμοι να δουν τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Ως Sacramentum θα σας μεταφέρουμε πέρα ​​από το χρόνο και το χώρο σε ένα μέρος που βρίσκεται Far From The Sun … And Blood Shall Be Fucking Spilled!!!

Θα είμαστε εκεί για να συναντήσουμε τους θαυμαστές μας και πάντα όταν παίζουμε επιθυμούμε να γνωρίσουμε νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους καθώς κι εμείς οι ίδιοι είμαστε οπαδοί του ακραίου metal όπως και οι θαυμαστές μας, οπότε αν μας δείτε ελάτε και πείτε μας ένα γεια, τραβήξτε μια φωτογραφία ή απλά διασκεδάστε.

 

Vargher (Bewitched): Είναι φανταστικό που επιτέλους μπορούμε να απλώσουμε το διαβολικό μας δηλητήριο στους metal μανιακούς της Ελλάδας! Όλοι σας δεν πρέπει να περιμένετε τίποτα λιγότερο από μια βραδιά με την πιο αγνή αφοσίωση και καταστροφή! Ο Θρίαμβος του Κακού θα ολοκληρωθεί!!!

 

RockOvedose: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σας και την προσφορά σας όλα αυτά τα χρόνια. Και οι δύο έχετε ένα ανεκτίμητο δώρο, το γεγονός ότι δεν έχετε ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου. Τι να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς και πόσο πιθανό είναι να έχουμε νέο album,; Έχετε συγκεκριμένα σχέδια ή θα τα κάνετε βήμα-βήμα; Σας ευχόμαστε καλή τύχη και να κάνετε αυτό που πιστεύει η καρδιά σας. Stay safe! 

 

Nisse Karlén (Sacramentum):  Οι Sacramentum χαιρετίζουν όλους όσους μας ακολουθούν, θα κάνουμε συναυλίες σε όλο τον κόσμο και δουλεύουμε πάνω σε ένα νέο album, επίσης στο μεταξύ πρόκειται να κυκλοφορήσει επανέκδοση του "The Coming Of Chaos" αργότερα μες στη χρονιά.

 

Vargher (Bewitched): Σας ευχαριστώ πολύ, και ελπίζω ειλικρινά ότι θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα στο μέλλον. Όπως είπα νωρίτερα, φέτος θα ηχογραφηθεί νέος δίσκος. Εκτός από αυτό, υπάρχουν κάποιες επιλεγμένες παραστάσεις που έχουν κλείσει, οπότε ο κόσμος σίγουρα θα είναι σε μια εποχή Bewitchin! Hellcult Attack!!!

 

 

Hail The Metal Of Death!

Sacra Morte Sacra!

 

 

 

Για το RockOvedose,

 

Ερωτήσεις: Άγγελος Κατσούρας

Απόδοση στα ελληνικά: Βιβή Ζαπαντιώτου

 

 

Comments