Ανταπόκριση: SODOM – Kemerov- Scumfucks @Eightball, Θεσσαλονίκη (3/2/2017)

Η αγάπη των Sodom για το ελληνικό κοινό, αλλά και των Ελλήνων προς τους Sodom, είναι δεδομένη. Οι Γερμανοί μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και τα εξαιρετικά τους show τα τελευταία χρόνια και για ακόμη μια φορά ήρθαν για να γκρεμίσουν το Eightball.

 

Το live ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τους Scumfucks, οι οποίοι από την αρχή του live μας ενημέρωσαν ότι όλα τα τραγούδια είναι αφιερωμένα στον Lemmy, ενώ δεν παρέλειπαν να το υπενθυμίζουν συνεχώς. Πολύ καλή σκηνική παρουσία από τα παιδιά, με τα τραγούδια τους να κυμαίνονται μεταξύ rock n' roll και heavy metal, με την φωνή να θυμίζει πάρα πολύ τον Θείο Lemmy. Περίπου μισή ώρα πάνω στο σανίδι, οι Scumfucks μας άνοιξαν το live με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το κοινό να το ευχαριστιέται.

 

Την σκυτάλη πήραν οι Kemerov με death 'n' roll τους. Ένα μείγμα rock 'n' roll με thrash, death, groove και πολύ ενέργεια! Άκρως ξεσηκωτικοί, με πολύ ενέργεια την οποία κατάφεραν να μεταδώσουν στο κοινό, το οποίο ξεκίνησε από πολύ νωρίς τα mosh pits και το headbanging. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, τα support bands ήταν οι καλύτερες δυνατές επιλογές, από την στιγμή που μας μετέδωσαν την όλη ενέργειά τους και μας άνοιξαν την όρεξη για τους τεράστιους Sodom.

 

Γύρω στις 22:55, τα φώτα χαμήλωσαν και το ασφυκτικά γεμάτο Eightball άρχισε να ταρακουνιέται. Η ώρα των Sodom είχε φτάσει και ο εκστασιασμός είχε ανέβει στα ύψη. Ο Tom και η παρέα του ανέβηκαν στην σκηνή και το thrash party μόλις είχε ξεκινήσει. Ο ήχος εξαιρετικός από την αρχή ως το τέλος και οι Sodom...απλά καθηλωτικοί. Χωρίς πολλά πολλά, ευχαρίστησαν το ελληνικό κοινό για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια και ξεκίνησαν τον κατεγισμό. Ο Tom είχε πολλά κεφάκια, αφού χτυπιόταν ασταμάτητα πάνω στην σκηνή και άλλαζε συνέχεια μέρος, ενώ ο εξαιρετικός Bernemann επικοινωνούσε με το κοινό, ωθώντας το σε περίσσότερο headbang και mosh pit.

 

Φυσικά, οι Sodom έπαιξαν κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ, όπως το "In Retribution" και το "Caligula", χωρίς να παραλείπουν τα "Agent Orange", "Sodomy And Lust", "Blasphemer", "Tired And Red", "City Of God", "Nuclear Winter", "Fuck The Police". Highlight της βραδιάς ήταν η αφιέρωση στον Lemmy με την διασκευή στο "Iron Fist", καθώς και τα "Remember The Fallen" (το οποίο ξεκίνησε με μια εισαγωγή του Tom για τους προέδρους Τραμπ και Πούτιν, με τα γιουχαρίσματα να κυριαρχούν") και "Ausgebompt", τα οποία ζητούσε συνεχώς το κοινό.

 

Συνοψίζοντας, ήταν μια εξαιρετική συναυλιακή βραδυά, με δύο support bands που τα έδωσαν όλα και με τους Sodom να μετατρέπουν το Eightball σε πεδίο μάχης. Η συναυλία θύμιζε 80's, καθώς τα mosh pits δεν σταμάτησαν ποτέ ενώ τα stage divings ήταν πάρα πολλά. Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε εκεί και απολαύσαμε τους Sodom να παίζουν ένα εξαιρετικό δίωρο set.

 

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Κείμενο:Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Φωτογραφίες: MVM photography

Comments