TERROR, πιο hardcore πεθαίνεις…


Μία από τις πιο επιδραστικές hardcore μπάντες, οι TERROR από το Los Angeles,  επιστρέφουν στην Αθήνα έπειτα από περισσότερο από μια δεκαετία, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο Arch Live Stage να σκορπίσουν τον ορμητικό  ήχο τους και να μας παρασύρουν με την τρομερή τους ενέργεια σε παντός είδους ... αθλοπαιδιές.

 

Με συνεχείς περιοδείες και δυνατά albums, οι TERROR καθιερώθηκαν στο χώρο ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου τους EP "Lowest of the Low" (2003) αποδεικνύοντας ότι ήταν μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται σοβαρά.

 

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, εκτός από μερικά επιλεγμένα κομμάτι της δισκογραφίας τους που επιβάλλεται να ακούσετε για να μπείτε στο νόημα... 


 

Από το ντεμπούτο τους "One With The Underdogs" (2004)  που αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά album της harcore σκηνής ξεχωρίζουν το ομότιτλο τραγούδι, αλλά και το "Keep Your Mouth Shut". Δύο τραγούδια τα οποία 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους συνεχίζουν και ξεσηκώνουν και δε λείπουν απ' τη setlist των εμφανίσεών τους.

 


 

Από το  δεύτερο album τους "Always The Hard Way" (2006) - επίσης το ομότιτλο - ένα τραγούδι που στους στίχους του συμπυκνώνει  το μήνυμα πως για να πετύχεις το στόχο σου, σίγουρα θα περάσεις δύσκολα. Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι TERROR, οι οποίοι δε συμβιβάστηκαν ποτέ, έχοντας προ πολλού -  εγκαταλείψει τις επιταγές μιας "φυσιολογικής" κατά τ' άλλα ζωής.

 

 


Απ' το τρίτο τους album "The Damned, the Shamed" (2008), ξεχωρίζουμε το "Betrayer", με τις κιθάρες να θυμίζουν έντονα Pantera κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό...

 

 


 

Με το 4ο album τους "Keepers Of The Faith" (2010) οι Terror για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν τη φράση πως το hardcore είναι τρόπος ζωής και τραγούδια όπως το ομότιτλο αλλά και το "Stick Tight" το επιβεβαιώνουν, καθώς επιλέγονται σχεδόν πάντα για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

 


 


 

Δε θα μπορούσε να λείπει απ' τις επιλογές μας το "Live By The Code" (2013), απ' το οποίο ξεχωρίζουμε το "Hard Lessons", ένα κομμάτι που έχει σώσει αλλά και έχει πάρει ζωές ...

"What Would Kill You, Can't Touch Me" 

 

 


 

To 'The 25th Hour' (2015) αλλά και το "Total Retaliation" (2018) που ακολούθησαν προσφέραν εξίσου σημαντικά τραγούδια όπως πχ το "Deep Rooted", μια ωδή στην παγκόσμια hardcore σκηνή (δείτε το video clip και θα καταλάβετε) αλλά και το "This World Never Wanted Me" μια κραυγή για όλους τους outcasts εκεί έξω... και όχι μόνο!

 


 

Η φρενήρης πορεία των ιδρυτών των TERROR,  Scott Vogel (vocals) και Nick Jett (drums), συνεχίζεται μαζί με τους Martin Stewart (rhythm guitar), Jordan Posner ( lead guitar) , Chris Linkovich (bass) και ανελειπώς μας χαρίζουν ανά 2-3 χρόνια και από μία full-length κυκλοφορία, χωρίς να υπολογίζουμε τα live albums, τα compilations, τα EP κ.λ.π.

 

Δύο δεκαετίες από τη δημιουργία τους και οι TERROR εξακολουθούν να είναι οι αδιαμφισβήτητοι βασιλιάδες της σκληροπυρηνικής σκηνής.

 

Το πιο πρόσφατο πόνημά τους "Pain Into Power" (2022), είναι μία ακόμη "κλωτσιά στα μούτρα", που καταφέρνει αποτελεσματικά να ισοπεδώσει τα πάντα γύρω του, επιβεβαιώνοντας πως η μπάντα ποτέ δεν συμβιβάζεται αλλά αντιθέτως αξιοποιεί κάθε αφορμή για να συσσωρεύσει περισσότερη επιθετικότητα!

 

 

 

Όποιος θεωρεί τον εαυτό του οπαδό ή έστω fan του πραγματικού hardcore επιβάλλεται να δώσει το παρόν στο Arch Live Stage στην Αθήνα, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, όπου και θα διαπιστώσει - αν δεν τους έχει δει ξανά ζωντανά - για ποιο λόγο οι TERROR αναδείχθηκαν τόσο γρήγορα και έγιναν ένα από τα συγκροτήματα του σκληροπυρηνικού χώρου, με τη μεγαλύτερη εκτίμηση παγκοσμίως.

Ένα live που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας κάνει να εκτονωθείτε!

 

Την επόμενη μέρα βάλτε μια αναρρωτική άδεια καλού - κακού ... Εμείς προειδοποιήσαμε!

 

 


TERROR w/ DYING WISH Live @ ARCH Club – Live Stage, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, Αθήνα


 

Photo credits:  www.joecalixtophoto.com

Comments