Αφιέρωμα στον Bill Tsamis των Warlord, που “έφυγε” σαν σήμερα…

Ουίλιαμ Τσάμις

(William "Bill" John Tsamis, 13 Μαρτίου 1961 - 13 Μάϊου 2021)

 


Γεννημένος στις 13 Μαρτίου το 1961 στις Η.Π.Α. από Έλληνες γονείς με καταγωγή από τη Νεμέα, ο William J. Tsamis - ή αλλιώς Βασίλης Τσάμης ήταν καθηγητής πανεπιστημίου με πάθος για τη μουσική.

Το 1978 γνωρίστηκε με τον τεράστιο Mark Zonder, στο parking ενός δισκάδικου όπου ο Zonder έπαιζε τύμπανα με την πρώτη του μπάντα,  τους Russian Roulette. O Tsamis έδειξε την μουσική του στον Mark και κάπως έτσι άρχισαν να τζαμάρουν μαζί… The rest  is History!

 

 

 

 

Η ταπεινή προσωπικότητά του και ο πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος χαράχτηκαν για πάντα στην υπέροχη μουσική και τους αξεπέραστους στίχους που έγραψε με τους Warlord, Lordian Guard και Lordian Winds.

Παρά τον εσωστρεφή και ευαίσθητο χαρακτήρα του, ήταν ένας πραγματικός ηγέτης που εκφραζόταν μέσω της μουσικής και των στίχων του, τα οποία καθοδήγησαν χιλιάδες οπαδούς τα τελευταία 35+ χρόνια...

Μπορεί η μουσική του Willliam J. Tsamis να έμεινε στην ιστορία και οι Warlord να άφησαν μια τεράστια παρακαταθήκη και κληρονομιά για όλους τους νεότερους, ο ίδιος ίδιος παρέμεινε χαμηλών τόνων και τρομερά ταπεινός, μπροστά στις εκδηλώσεις θαυμασμού των οπαδών της μπάντας. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο RockOverdose:

"Δεν πιστεύω ότι αξίζω κανένα είδος λατρείας, είμαι απλά ένας άνθρωπος που παίζει μουσική, τίποτε παραπάνω."

 

Οι Warlord είχαν μπει στον "πάγο" αρκετές φορές καθώς τόσο ο Bill όσο και η γυναίκα του, πάλεψαν με πολλά προβλήματα υγείας - και όχι μόνο, αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος:

"το πιο σημαντικό είναι να μείνεις στωικός και έτσι αργά ή γρήγορα θα το ξεπεράσεις..."

 

Πίστευε στον Θεό και αυτό του έδινε μεγάλη δύναμη θέλησης ενώ ποτέ δεν έπαψε να συζητά για διάφορα θέματα σε βάθος και να βοηθά τους ανθρώπους, χωρίς να κάνει κήρυγμα, απλώς από αγνό ενδιαφέρον.

 

Όπως είχε πει σε συνέντευξή του :

'Για πολλά χρόνια πίστευα πως οι Warlord είχαν πεθάνει… όμως φαίνεται πως οι οπαδοί κρατούν τη φλόγα αναμμένη",

αυτή η φλόγα είναι που κρατά ακόμα τον θρύλο των Warlord αλλά και τον ίδιο ζωντανό στη μνήμη και στις καρδιές μας.

 


 


 

Τρία χρόνια πέρασαν από τον αναπάντεχο θάνατο του William J. Tsamis aka Bill Tsamis, ιθύνοντα νου των Warlord, μια μπάντα που αγαπήθηκε όσο λίγες από το Ελληνικό κοινό.

Η είδηση της απώλειας του “Destroyer” ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία λίγες μέρες αργότερα στις 16.5.2021 και η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει...

 

Η λέξη «θρύλος» χρησιμοποιείται συνήθως καθ' υπερβολή αλλά στην περίπτωση του Bill Tsamis ταιριάζει απόλυτα.

 

 

Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά William J Tsamis...

\\W// Rest In Peace \\W//

 


Διαβάστε τη συνέντευξη του Bill Tsamis στο RockOverdose το 2013 - εδώ-

 

Διαβάστε την ανταπόκρισή μας από την τελευταία συναυλία των Warlord επί ελληνικού εδάφους, το 2017 στο Chania Rock Festival. - εδώ -

 


Comments