VOID DROID στο Rock Overdose: “Στο live της Παρασκευής θα κάνει παρθενική εμφάνιση κομμάτι από τον 3ο δίσκο μας!”

Λίγο πριν την επετειακή εμφάνιση των Void Droid στο Gagarin 205 την Παρασκευή 18/11, ο frontman της μπάντας, Αντρέας Κώστας, απαντά στις ερωτήσεις μας για τα δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας τους, τις αγαπημένες τους στιγμές και το τι μας επιφυλάσσουν για αυτή τους την εμφάνιση.

 

RockOverdose: Μέσα από 2 μόλις δίσκους, έχετε καταφέρει να γίνετε από τους αγαπημένους της εγχώριας σκηνής, με εξαιρετικά ώριμες συνθέσεις και ήχο. Όμως από πού ξεκινήσατε; Δηλαδή ποιο ήταν το πρώτο κομμάτι που γράψατε (είτε τελικά το κυκλοφορήσατε, είτε όχι);

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Καταρχάς σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε κομμάτι ολοκληρωμένο που να μην έχει κυκλοφορήσει ή που δε θα κυκλοφορήσει σε επόμενες δουλείες. Τώρα όσον αφορά το πρώτο, πρώτο κομμάτι ever δεν είμαστε σίγουροι άλλα πρέπει να είναι ένα από τα δύο: “Mokujin” ή “Praying Mantis”. Νομίζω βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

 

RockOverdose: Πώς προέκυψε το όνομα Void Droid; Υποθέτω πως κάποιοι από εσάς ή και όλοι είστε Star Wars fans;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Προέκυψε από ιδέα του Billy ο οποίος έπαιζε DOTA (Void) και ήταν φαν Star Wars (Droid). Στην αρχή πρότεινε το Droid Void που είναι και πίστα στο Crash Bandicoot. Και του λέμε «όχι Droid Void, Void Droid”. Ακούστηκε πολύ εύηχο και κάπως έτσι αποφασίστηκε επιτόπου.

 

RockOverdose: Ποιο ήταν το όραμά σας όταν ξεκινούσατε πριν 10 χρόνια; Πώς θέλατε να ακούγεστε, ποιες ήταν οι επιρροές σας;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Δεν υπήρχε κάποιο όραμα στην αρχή. Ο μόνος σκοπός ήταν απλά να παίξουμε live και να ηχογραφήσουμε το υλικό γιατί νιώθαμε ότι κάτι υπάρχει εκεί. Όσο το πίστευαν και άλλοι τριγύρω μας και αυξανόταν ο κόσμος που μας άκουγε, το όραμα γεννιόταν σιγά σιγά, έπαιρνε σχήμα και μορφή, αλλά ταυτόχρονα μεγάλωναν οι απαιτήσεις, αυξάνονταν οι θυσίες και τα άγχη κτλ. Πάντα αξίζει όμως τον κόπο. Μουσικά, θέλαμε εξαρχής να ενώσουμε groove και συναίσθημα και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα κάνουμε για όσο υπάρχουμε ακόμα. Μια ένωση ανάμεσα σε Metallica και heavy rock επιρροές και στον συναισθηματισμό της prog μουσικής, μαζί με μια πινελιά ethnic και παραδοσιακού.

 

RockOverdose: Ποια είναι για εσάς η πιο αξιομνημόνευτη live εμφάνισή μέχρι σήμερα, κάτι που έχετε να συζητάτε;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Ήταν η παρουσίαση του Bipolar πέρυσι στο Fuzz. Έθεσε ένα νέο πήχη για τη μπάντα από όλες τις απόψεις. Και είναι κάπως ορόσημο για μας γιατί νιώθουμε ότι από κείνη την ημέρα και μέτα, ύστερα από την διετή παύση,  έχουμε μπει σε νέα εποχή για την μπάντα, μεγαλύτερη και καλύτερη.

 

 

RockOverdose: Είχα τη χαρά να βρίσκομαι κι εγώ στην περσινή σας παρουσίαση του “Bipolar” και ήταν ένα εξαιρετικό show, ο κόσμος φάνηκε να το λατρεύει! Εσείς τι πιστεύετε ότι κάνει τον κόσμο να συνδέεται με τη μουσική των Void Droid; Τι συναισθήματα θα θέλατε να καλλιεργούνται στους ακροατές της δουλειάς σας;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Μάλλον είναι το ότι δε δημιουργεί απόσταση η μουσική μας. Αντιθέτως έχει αγαπητική διάθεση, και μια θέληση να σου μιλήσει κατευθείαν σε συναισθηματικό επίπεδο. Απλά γράφουμε αυτά που θέλουμε να ακούμε. Μας αρέσει η συγκίνηση και το δραματικό στοιχείο, μας αρέσει η αλήθεια, και πάρα μα πάρα πολύ το συναίσθημα της κάθαρσης. Ίσως για αυτό μπορεί και να το καταφέρνουμε σε κάποια κομμάτια όπως π.χ. το Puer Blue.

 

RockOverdose: Υπάρχει κάποια μπάντα με την οποία είναι όνειρό σας να παίξετε μαζί ένα live;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Θα ήταν πραγματικά απίστευτο, παρμένο από όνειρο αν κάποτε παίζαμε μαζί με τους Slipknot.

 

RockOverdose: Ποιο είναι το ως τώρα μεγαλύτερο highlight της μπάντας, μπροστά ή πίσω από τη σκηνή; Κάποια στιγμή που να έγινε ανάμνηση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Η πρώτη φορά που άνθρωποι που δεν τους ξέραμε ομόφωνα τραγουδούσαν το “Chameleon White” και τους στίχους του.

 

RockOverdose: Έχετε συζητήσει την πιθανότητα να κυκλοφορήσετε κάποια διασκευή σε δίσκο σας; 

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Δε νομίζω ότι θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι οι δίσκοι (κυκλοφορημένοι και ακυκλοφόρητοι) είναι θεματικοί. Θα μπορούσαμε όμως να το κάνουμε αυτό ξέχωρα ως single, αν βρίσκαμε κάποιο κομμάτι που θα μας ενέπνεε αρκετά ώστε να του δώσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση. Αν κάτι τέτοιο ταιριάζει στο στυλ μας, τότε ναι μπορεί και να το κάνουμε στο μέλλον.

 

RockOverdose: Υπάρχει κάποιο από τα τραγούδια σας με το οποίο έχετε ξεχωριστή συναισθηματική σύνδεση; Ποια είναι η ιστορία πίσω του;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Ο καθένας έχει διαφορετικά άλλα όλοι θα συμφωνήσουμε στο “Chameleon White”. Η έμπνευση προήλθε από ένα πραγματικό άτομο με δυσκολία προσαρμογής στο περιβάλλον και σύνδεσης με τους γύρω του, όχι επειδή δεν ήθελε, άλλα επειδή δε μπορούσε. Στη τελική το μόνο που ήθελε είναι να νιώθει ότι αγκαλιάζεται από ένα σύνολο ανθρώπων και ότι δεν είναι κάποιος άλλος άλλα ένας απ’ όλους.

 

RockOverdose: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Γράφετε ήδη τον επόμενο δίσκο σας; Θα ακούσουμε και κάτι καινούργιο στο live της Παρασκευής;

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Ο δίσκος είναι έτοιμος από πλευράς σύνθεσης. Στο εγγύς μέλλον θα προχωρήσουμε στην ηχογράφηση του. Ελπίζουμε να βγει το συντομότερο. Ναι, στο live θα υπάρξει καινούριο κομμάτι από τον 3ο δίσκο, διαφορετικό από αυτό που παίξαμε πέρυσι στο Fuzz. Θα κάνει παρθενική εμφάνιση, όποτε ανυπομονούμε για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό.

 

RockOverdose: Ο λόγος σε εσάς για το κλείσιμο της συνέντευξης.

 

Αντρέας Κώστας (Void Droid): Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου στο Gagarin, να γιορτάσουμε μαζί με τους φοβερούς Khirki την γιορτή γενεθλίων των Void Droid. Τα λέμε εκεί! Love, Droids!

 

Οι Void Droid εμφανίζονται ζωντανά την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο Gagarin 205, για τον εορτασμό των 10 ετών ύπαρξής τους. Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του.

 

RSVP: https://www.facebook.com/events/3225720194346264

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/10yvoiddroid

 

Ερωτήσεις / Επιμέλεια: Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments