Διαμάντια στην λάσπη – Popscene

 

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας όπως όλοι μπορούν να καταλάβουν είναι η αναζήτηση καινούργιας μουσικής. Με αφορμή την ανακάλυψη μιας μπάντας από την Θεσσαλονίκη, τους Popscene, εγκαινιάζουμε μία καινούργια στήλη με το όνομα: "Διαμάντια στην λάσπη". Σκοπός αυτής της στήλης είναι να παρουσιάσει συγκροτήματα που μας έκαναν να γουρλώσουμε τα μάτια, εννοείται μέσα σε τόνους υποκειμενικότητας αλλά και για να εξυπηρετήσουμε και την ματαιοδοξία μας όταν θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί λέγοντας "Εγώ τα έλεγα...".

 

Χαζεύοντας στο Instagram, μου ήρθε αίτημα φιλίας από την σελίδα ενός συγκροτήματος με το όνομα Popscene. Ανοίγοντας το προφίλ τους, η πρώτη φωτογραφία που είδα, ήταν μία φωτογραφία του συγκροτήματος η οποία αμέσως μου έφερε στο μυαλό το εξώφυλλο των Νοστράδαμος. Ξεκάθαρη 70's αισθητική. Επίσης είδα ότι το συγκρότημα είναι από την Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ, οπότε αμέσως άρχισα να ψάχνω λίγο παραπάνω το συγκρότημα και είδα ότι έχουν βγάλει ένα single με το όνομα: "Song for Jack Parson".

 

 

Πιάνο, fuzz ψυχεδελικό καθαριστικό solo και το κομμάτι ξεκινά το ταξίδι του. Πίστευα ότι μόνο οι Mondo Drag μπορούν πλέον να εκφράσουν με αξιοπρέπεια την 70's αισθητική, αλλά βλέπω ότι οι Popscene έχουν μπει πολύ δυναμικά στον ήχο με σαφέστατες επιρροές από την ψυχεδελική σκηνή αλλά και το alternative rock.

 

 

Οι Popscene είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά με εξέπληξαν ευχάριστα από την πρώτη ακρόαση. Δεν κρύβω ότι έχω και πάθος με την ψυχεδελική σκηνή. Όσο έψαχνα για αυτούς είδα ότι μιλάμε για ένα συγκρότημα που ξέρει που θέλει να πάει, αλλά και ένα συγκρότημα με κοινωνικοπολιτικές ευαισθησίες.

 

Στα σκαριά είναι η κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου album και ελπίζω αυτό να είναι μια ευκαιρία να τους δούμε και από κοντά.

 

Μέχρι τότε:

 

 

 

 

 

Comments