Ανταπόκριση: ANORIMOI @to meros Πάτρα (19/12/2021)

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τη σκηνή, οι Ανώριμοι επιστρέφουν δυναμικά με το “Γάστρα Ζένεκα Tour 2021” και πρώτη στάση την Πάτρα. Τώρα, η αλήθεια είναι πως οι φυσιολογικοί άνθρωποι ίσως περίμεναν πότε η μπάντα θα παίξει στην πόλη τους, αλλά όταν είσαι ένα τσικ πιο die hard fan, δεν περιμένεις πότε θα ανακοινωθεί ημερομηνία για Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού (σοβαρά τώρα, ανακοινώστε την ημερομηνία για Αθήνα). 

 

Ε, κάπως έτσι καταλήγεις στην Πάτρα για να τους δεις (ή Θεσσαλονίκη στις 23 του μηνός, τρεχάτε να προλάβετε). Και αξίζει να τρέξεις να τους δεις, γιατί όπως έχουν αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων, οι Ανώριμοι είναι καθηγητές στο πώς να κάνεις ένα διασκεδαστικό, αξέχαστο live. Δε χρειάζεσαι πολλά πράγματα, σου δίνουν αυτοί οι ίδιοι ενέργεια τη στιγμή που ανεβαίνουν στη σκηνή. Εγώ αυτό το λέω μαγική ικανότητα.

 

Τη βραδιά άνοιξαν οι Distraction, ένα νέο σχήμα από την Πάτρα. Με πολλή όρεξη και ενέργεια, φρόντισαν για την προθέρμανσή μας παίζοντας covers πολυαγαπημένων μας κομματιών (Whole Lotta Love, Living After Midnight, For Whom The Bell Tolls κ.α.), αλλά και κάποια δικά τους κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους.

 

 

Η ώρα περνάει γρήγορα και οι Ανώριμοι ετοιμάζονται να βγουν στη σκηνή. Την εισαγωγή κάνει ο Μεγάλος και Παλιός Κθούλου - φήμες θα πουν ότι ήταν ο Κόμης Vargsteiner με στολή, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν ανήκουστο. Προς τιμήν του Κθούλου λοιπόν, η μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή και ξεκινάει με το ομώνυμο κομμάτι. Χαμός στο κοινό, κόσμος να χοροπηδάει πάνω κάτω, να τραγουδάει τους στίχους απέξω κι ανακατωτά, να κάνει headbanging…

 

 

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Η αλήθεια είναι πως όταν παρακολουθείς live μια από τις αγαπημένες σου μπάντες, δε θέλεις να ασχοληθείς με το τι κάνουν οι υπόλοιποι στο κοινό και επίσης είναι δύσκολο να βγάλεις μια φωτογραφία της προκοπής για να ανεβάσεις ανταπόκριση. Κι όταν αυτή η μπάντα τυχαίνει να είναι οι Ανώριμοι, το πιο λογικό είναι να χτυπιέσαι και να γκαρίζεις στίχους με περιεχόμενο που δεν περίμενες να βγει από το στόμα σου ποτέ στη ζωή σου. 

 

Πίσω στο live τώρα, η μπάντα έπαιξε ένα αρκετά μεγάλο setlist που κράτησε περίπου 2,5 ώρες, μαζί με τα διαλείμματα ποίησης του Κόμη, που είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της βραδιάς, που νομίζω πως όλοι ανυπομονούμε να δούμε. Ακούσαμε όλο το δίσκο “Κώλαση” και κάποια κλασικά και αγαπημένα από τα παλιά τους. 

 

Η μεγάλη έκπληξη ήταν το Ξαναζεσταμένο “Η Αγαμία Σκοτώνει”, που ήρθε σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας και κυκλοφορεί και στο YouTube για να το τσεκάρεις. 

 

Ή τσέκαρέ το εδώ για ευκολία, μη σε κουράζουμε κιόλας.

 

 

Κι επειδή το κοινό είχε απαιτήσεις και δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει τη μπάντα να κατέβει, στο encore είχαμε “Καριόλα” και “Στο Πρώτο Ραντεβού”, όπου εντάξει, όση ένταση κι αν έχεις δώσει όλη τη βραδιά, όσο κι αν έχεις κουραστεί, ξέρεις ότι θα πάρεις δύναμη και θα τα σπάσεις όλα, γιατί έτσι πρέπει. 

 

 

Τελικές σκέψεις: Είναι αδύνατο να μετανιώσεις που πήγες σε live των Ανώριμων. Όσες φορές κι αν πας να τους δεις, θα σε κερδίσει η ενέργεια, το χιούμορ, η φοβερή ατμόσφαιρα… κι ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμα κι αν είσαι λίγο φλώρος και τάχα δε σου αρέσουν οι στίχοι (ψεύτη), δε μπορείς να αρνηθείς ότι κάνουν φοβερή δουλειά στη μουσική τους και δίσκο με το δίσκο ανεβάζουν όλο και περισσότερο τον πήχη. 

 

 

 Setlist:

 

Κθούλου

Κακό παιδί

Γκομενιά

Κάμα Σούτρα

Καφέ δάκρυα

Ο Μήτσος ο Λάννιστερ

12.000 πόδια

Porque Τασία

Είμαι το πουτανάκι μου

Μαραμένο κάστανο

Στις 9 του μακαρίτη

Η αγαμία σκοτώνει

Το πέος της παρηγοριάς

Το μέγεθος μετράει

Άσε κάτω το δίκαννο γιαγιά

Σκάσε ηλίθια

Ανθοδέσμη από κρέας

Χοντρό λάθος

Κωλοκαύτωμα

Χριστός κι Αντίχριστος

Ο κάλος

Καριόλα

Στο πρώτο ραντεβού

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments