Το “Chop Suey!” ψηφίστηκε το καλύτερο metal τραγούδι του 21ου αιώνα!

 

 

Το τελευταίο τεύχος τους Metal Hammer, έρχεται να απαντήσει σε ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα που βασανίζουν την metal κοινότητα. Ποιο είναι άραγε το καλύτερο metal τραγούδι του 21ου αιώνα;

 

Για την αποφυγή ταραχών, η μέθοδος για την απάντηση του ερωτήματος θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο επιστημονική και αντικειμενική. Γι αυτό το λόγο, το Metal Hammer συγκέντρωσε ένα μεγάλο πλήθος από μουσικούς, συγγραφείς και αναγνώστες του περιοδικού και σχημάτισε μια λίστα με τις επιλογές του.

 

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός, με συγκροτήματα όπως οι Slipknot, Ghost,Trivium, Deftones αλλά και η διασκευή του “Crazy Train” με μπολς, να παλεύουν για μια θέση στην κορυφή. Ωστόσο, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, το τραγούδι που κέρδισε την πρώτη θέση και τον τίτλο του καλύτερου metal τραγουδιού του 21ου αιώνα, είναι το “Chop Suey!” των System Of A Down.

 

Μετά τη νική του “Chop Suey!” το Metal Hammer, επικοινώνησε με τον κιθαρίστα των System Of A Down, Daron Malakian, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος που ό,τι κάναμε ακούγεται ακόμα και οι άνθρωποι συνδέονται με αυτό. Αλλά είναι κάπως αστείο το πως ένα τραγούδι που έγραψα μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα RV, έχει γίνει ένα κομμάτι της ζωής των ανθρώπων που δεν μπορούν να αποχωριστούν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμένα.»

 

 

Για το Rock Overdose,
Φώτης Σταυρόπουλος

Comments