LAZY MAN’S LOAD στο Rock Overdose: “Στα άμεσα σχέδιά μας είναι σίγουρα η παρουσίαση του δίσκου μας live!”

Το Rock Overdose και η Δάφνη Γεωργαδάκη είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους Lazy Man's Load, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, "All Hat No Cattle".

Μάθαμε για τη δημιουργία του δίσκου και τα επερχόμενα σχέδια της μπάντας, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, για να μάθετε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε!

 

Enjoy!

 

Rock Overdose: Το να κυκλοφορήσετε τον πρώτο σας δίσκο εν μέσω πανδημίας, σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Πόσο καιρό ετοιμάζετε το υλικό και πώς αποφασίσατε να το κυκλοφορήσετε τώρα;

 

Lazy Man's Load: Το υλικό δουλεύεται από το 2018 και όταν τα κομμάτια δέσανε και δοκιμάστηκαν στο κοινό πήραμε την απόφαση να μπούμε στο στούντιο και να αποτυπώσουμε τα επιλεγμένα κομμάτια σε μορφή δίσκου. Όσον αφορά την επιλογή του timing θεωρήσαμε ότι η άρση του δεύτερου lockdown θα μας έδινε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τον δίσκο ζωντανά και να μην τον ακούμε μόνο στο αμάξι και στο στερεοφωνικό μας.

 

 

Rock Overdose: Ποιος είναι ο “Lazy Man”; Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του κεντρικού χαρακτήρα σας.

 

Lazy Man's Load: Ο Lazy Man είναι μια φιγούρα διαχρονική και άφθαρτη. Είναι ένα γενικό μυστήριο το οποίο δημιουργήθηκε αβίαστα κατά την μουσική πορεία της μπάντας, εάν και υπήρχε εξ αρχής στο μυαλό μας σαν ιδέα. Οι ιστορίες, η ζωή του καθώς και τα κατορθώματα του μας αποκαλύπτονται σιγά σιγά μέσα από τα τραγούδια μας και με τον καιρό θα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη η παρουσία του.

 

 

Rock Overdose: Πώς ήταν η συγγραφική διαδικασία για το “All Hat No Cattle”; Ήταν περισσότερο ομαδική ή ατομική δουλειά;

 

Lazy Man's Load: Η ομαδική δουλειά είναι σημείο αναφοράς για εμάς, η οποιαδήποτε ιδέα που έρχεται στην πρόβα φιλτράρεται και από τους 5, ο καθένας δίνει το προσωπικό του στοιχείο και όταν πλέον το κομμάτι ικανοποιεί τις προσδοκίες μας και την φιλοσοφία των LML μπαίνει στην διαδικασία να δοκιμάζεται live όπου παίρνει και την τελική του μορφή.

 

 

Rock Overdose: Τώρα που διοργανώνονται ξανά live εμφανίσεις, έχετε στα σχέδιά σας την παρουσίαση του δίσκου μπροστά σε κοινό;

 

Lazy Man's Load: Στα άμεσα σχέδια μας είναι σίγουρα η παρουσίαση του δίσκου live, κάνουμε τις κατάλληλες προετοιμασίες και σύντομα θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις για καλοκαιρινά shows που θα λειτουργήσουν ως πρόλογος αυτής της παρουσίασης.

 

 

Rock Overdose: Ποιος εμπνεύστηκε και ποιος σχεδίασε το arwork για τον νέο σας δίσκο; Θέλετε να μας πείτε για τους συμβολισμούς και το νόημα πίσω από αυτό;

 

Lazy Man's Load: Πίσω από την έμπνευση και τον σχεδιασμό του artwork βρίσκεται ο Jon Toussas (Graphic No Jutsu) ο οποίος παρέλαβε στα χέρια του το τελικό master του δίσκου και το βασικό concept του Lazy Man και εμπνεύστηκε από τις δικές του εικόνες που του δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της ακρόασης του δίσκου.

 

 

Rock Overdose: Ποιες μουσικές επιρροές σας θα λέγατε ότι είχαν μεγαλύτερη επίδραση στη σύνθεση των δικών σας κομματιών;

 

Lazy Man's Load: Επιρροές αποτέλεσαν τα ακούσματα και των 5 μας καθώς έχουμε διαφορετικές μουσικές καταβολές με κοινά παρόλα αυτά σημεία. Και στους 5 μας έχουν επίδραση οι δισολίες και τα half-tempo των Black Sabbath, η σαουθερνίλα  των Black Label Society, η επιθετικότητα και το νεύρο των Pantera όπως και πολλά ακόμη.

 

 

Rock Overdose: Έχετε ήδη ξεκινήσει να δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό για την επόμενη δουλειά σας; Τι σας δίνει έμπνευση για να γράψετε μουσική και στίχους;

 

Lazy Man's Load: Η σύνθεση του νέου υλικού ξεκίνησε πριν καλά καλά κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος. Η καραντίνα έπαιξε τον ρόλο της σε αυτό, ταυτόχρονα έμπνευση μας δίνει το οτιδήποτε μπορούμε να μεταφράσουμε μουσικά και οποιεσδήποτε συγκυρίες που μας επηρεάζουν την περίοδο που γράφουμε. Στιχουργικά βασική πηγή έμπνευσης αποτελεί η καθημερινότητα μας, οι προβληματισμοί μας και οι ιστορίες που μας έρχονται από τον ίδιο τον Lazy Man.

 

 

Rock Overdose: Τι μπορεί να περιμένει το κοινό για τα επόμενά σας βήματα;

 

Lazy Man's Load: Τα επόμενα μας βήματα είναι η παρουσίαση του δίσκου σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο γίνεται μέσω των συναυλιών και η εν γένη προώθηση του υλικού μας.

 

 

Rock Overdose: Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

Lazy Man's Load: Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ερωτήσεις και για την φιλοξενία.

 

Για το Rock Overdose,

Δάφνη Γεωργαδάκη

Comments